Київська єпархія УПЦ у 2019 році: Майже 400 парафій та 800 кліриків

23 грудня 2019 року під час щорічних Єпархіальних зборів духовенства Київської єпархії УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій назвав актуальні статистичні дані з життя єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Київська єпархія залишається однією з найбільших єпархій Української Православної Церкви і територіально охоплює місто Київ та 7 районів Київської області. Керуючому Київською єпархією в управлінні єпархією допомагають 18 вікарних архієреїв.

Згідно з наведеними Предстоятелем УПЦ даними, станом на 23 грудня в Київській єпархії діє 396 парафій (162 в м. Києві та 234 в області). Зазначається, що минулого року 2 релігійні громади разом з настоятелями, на жаль, ухилилися в розкол. Водночас свою діяльність розпочали 2 нові релігійні громади. Парафії об’єднані у 33 благочиння (15 в м. Києві, 17 в Київській області та одне Монастирське) та функціонує 12 єпархіальних відділів і 2 комісії.

Окрім  того, протягом року було освячено 5 нових храмів: у селі Мотовилівка Фастівського району; у селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району; у місті Вишневому; у Солом’янському районі м. Києва; у Дарницькому районі м. Києва.

Керуючий Київською єпархією Блаженніший Митрополит Онуфрій повідомив, що кількість монастирів у 2019 році не змінилась — 22 обителі (12 чоловічих, 10 жіночих) і 9 ставропігійних монастирів.

На парафіях та в монастирях Київської єпархії несуть служіння 789 кліриків: в м. Києві – 528 (443 священники та 85 дияконів); в області – 261 (241 священник та 20 дияконів).

У монастирях, у тому числі ставропігійних, несуть послух 1303 особи: 642 в чоловічих і 661 у жіночих; серед яких 973 у монашеському та іночеському чині та 330 послушників.

Варто зауважити, що за звітний період з-поміж духовенства Київської єпархії двох кліриків було обрано на високе архієрейське служіння: клірик Різдва Богородиці академічного храму архімандрит Амвросій (Вайнагій) рукоположений в єпископа Згурівського, вікарія Бориспільської єпархії; настоятель храму на честь святителя Феодосія Чернігівського у Шевченківському районі м.  Києва архімандрит Спиридон (Романов) рукоположений в єпископа Вишневського, вікарія Київської Митрополії.

Для Київської єпархії був рукоположений 21 священник та 26 дияконів, а 4 клірики було прийнято з інших єпархій.

Разом із тим, 15 кліриків були почислені за штат та перейшли в інші єпархії, 9 були заборонені у священнослужінні та 4 священники відійшли у Вічність.

З повним текстом Доповіді керуючого Київською єпархією УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія на річних Єпархіальних зборах можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2300

Залишити відповідь