Керуючий справами УПЦ назвав реальні цифри по ситуації навколо т.з. «переходів» парафій в «ПЦУ»

Статистику «ПЦУ» щодо «переходів» парафій УПЦ до цієї структури митрополит Антоній назвав маніпуляцією.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в інтерв’ю виданню «Главком» розповів, що інформація про «перехід» 600 парафій в «ПЦУ» є маніпулятивною та зазначив, що добровільно вийшли з-під юрисдикції Української Православної Церкви всього 84 громади, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Антоній уточнив, що з 84 парафій, без настоятеля перейшло 28, а з настоятелем храму – 56.

«На даний час (на момент запису інтерв’ю – ред.) у нас є 122 храми, які захоплені рейдерським способом, — підкреслив ієрарх. — Ми не чекали, що таке може бути в демократичній державі. Мають місце таємні перереєстрації, коли сама парафія УПЦ  не знає нічого, але місцеві органи влади перереєстровують парафії. І таких парафій – 220».

Владика повідомив журналістам, що у Синодальному юридичному відділі УПЦ є гаряча лінія, куди кожен день надходить інформація з різних місць, з усіх парафій.

«Я вам кажу про реальні дані, якими ми оперуємо. 220 – це незаконна перереєстрація і у нас стосовно більшості з них ідуть судові справи. Ми вважаємо, що має місце порушення і Конституції, і законодавства України», — сказав він.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3041

Залишити відповідь