Антіохійський Патріарх отримав запрошення від Єрусалимського Патріарха на Собор Предстоятелів

28 грудня 2019 року член Священного Синоду Єрусалимської Православної Церкви архієпископ Кіріакопольский Христофор, представник Патріарха Єрусалимського в Аммані передав Блаженнішому Патріарху Антіохії і всього Сходу Іоанну Х від Блаженнішого Патріарха Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіла III лист із запрошенням на Собор Предстоятелів Православних Церков. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецький новинний портал «Ромфея».

Зазначається, що запрошення від Єрусалимського Патріарха на Собор Предстоятелів для «збереження православної єдності», яке сьогодні руйнується через «українське питання», Патріарх Іоанн Х отримав під час зустрічі з ієрархом Єрусалимської Православної Церкви в Патріаршій резиденції в Дамаску.

У свою чергу, Патріарх Іоанн X підтвердив позицію Антіохійської Церкви, озвучену Священним Синодом, який закликав Предстоятелів усіх Помісних Церков зібратися разом для розв’язання православних питань.

Нагадаємо, 21 листопада Блаженніший Феофіл III, Патріарх Єрусалимський заявив про своє рішення надати у розпорядження Предстоятелів Православних Церков резиденцію Патріархату в Йорданському Хашимітському Королівстві для діалогу про збереження православної єдності.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому

Просмотров: 1491

Залишити відповідь