В єпархіях УПЦ проходять Різдвяні концерти та фестивалі колядок — частина І (+фото, відео)

В єпархіях Української Православної Церкви продовжують славити народженого Іісуса Христа і молити Його про мир в Україні та єдність Православ’я. І в усіх куточках нашої Батьківщини на честь свята Різдва Христового проходять Різдвяні концерти та  фестивалі різдвяних колядок, відбуваються благодійні акції та марафони, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

 У Донецьку выдбулася «Митрополича ялинка» — щорічна благодійна акція, в якій бере участь Донецька єпархія УПЦ, Центр Слов’янської Культури, а діти й їх батьки — головні натхненники свята, передає прес-служба Донецької єпархії.

У новому 2020 році творчий колектив ЦСК під керівництвом Христини Присяжнюк подарували глядачам справжню різдвяну казку «Історія чарівних фарб». Початок вистави традиційно передує показовим співом колядок дитячого хору «Благовіс». Привітав глядачів від імені духовенства Донбасу настоятель храму святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських протоієрей Вадим Уткін.

Захоплююча постанова з головою занурила маленьких глядачів у казковий світ, допомогла розібратися дітям на прикладі казкових персонажів з поняттями добра і зла, любові і байдужості, вірності своїм принципам і безпринциповості. Висновки дітлахи зробили самі і підтримували правильний вибір казкових героїв оплесками.

З почуттям вдячності і наснаги діти та їх батьки фотографувалися з головними героями, за допомогою аніматорів продовжували пізнання самих себе в іграх і конкурсах. Залишали Центр Слов’янської Культури глядачі з чималим багажем позитивних і добрих емоцій.

8 січня, на другий день Різдва Христового, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, біля головної ялинки ТРЦ «Фабрика» в Херсоні, в рамках міського фестивалю «Острів Різдва», відбулося свято Різдвяної зірки. У святі взяли участь дитячі колективи загальноосвітніх та недільних шкіл, передає прес-лсужба Херсонської єпархії.

У своїх виступах діти вітали усіх з Різдвом Христовим, а також прославляли Богонемовля Христа і Його Пречисту Матір Діву Марію. Кожна школа виступила зі своїм номером, і таким чином вийшов святковий каскад виступів з костюмованого різдвяного вертепу, різдвяних пісень і колядок, віршованих і музичних привітань. Важливим атрибутом заходу була Різдвяна Зірка, яка виготовлялася власноруч дітьми.

Перед початком виступів секретар Херсонської єпархії протоієрей Максим Тарасенко від імені митрополита Іоанна привітав усіх присутніх зі святом Різдва Христового та побажав маленьким учасникам творчого натхнення і Божої допомоги.

Це свято відбувається з 2007 року і вже стало традиційним для міста.

8 січня в музикально-драматичному театрі ім. Лесі Українки м. Кам’янське відбувся різдвяний концерт «І сходять ангели з небес». у концерті взяв участь архієпископ Володимир, який привітав усіх зі святом Різдва Христового, побажав миру, благополуччя і прикликав на всіх Боже благословення, передає прес-служба Кам’янської єпархії.

7 січня, в день свята Різдва Христового, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, було організовано свято «Диво Різдва Христового» благочинним Кілійського округу, настоятелем Свято-Миколаївського храму протоієреєм Михайлом Павлишиним, передає прес-служба Одеської єпархії.

Вперше в місті Кілії на центральній площі відбулося зимове свято за участю жителів і гостей міста. У святковій програмі прозвучали піснеспіви місцевих колективів і недільної школи Свято-Миколаївського храму.

Під час заходу всі присутні могли абсолютно безкоштовно пригоститися млинцями, хрустиками й іншими солодощами, а також попити чай, каву і скуштувати різдвяний узвар і частування.

У програмі брали участь і маленькі парафіяни і гості свята.  Вони мали можливість безпосередньо брати участь в різних конкурсах, іграх, покататися на різдвяній кареті, а кожен маленький учасник отримав солодкий подарунок. Дорослі учасники змогли взяти участь в розіграші призів.

У концерті також брали участь і запрошені артисти з Одеси.

Завершилося святкове дійство многоліттям і феєрверком і конкурсом з подарунками.

7 січня, в день Світлого Різдва Христового, з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, у Першому Вишгородському благочинні вже вкотре відбувся Різдвяний фестиваль недільних шкіл Вишгородського благочиння, передає прес-служба Бориспільської єпархії.

Понад сто дітей з недільних шкіл, а також їхні батьки, вихователі та мешканці міста Вишгорода зібралися в гостинному залі Будинку культури «Енергетик».

Святковий захід було організовано благочинним Першого Вишгородського благочиння протоієреєм Димитрієм Денисенком спільно з  викладачами недільних шкіл.

Різдвяний виступ став доброю традицією для міста. Юні учасники фестивалю раділи і переживали перед виступом.

Було багато різних музичних номерів і літературних композицій, прекрасних танців. Діти, немов Ангели, передали нескінченну радість про те, що народився у світ Спаситель, даючи можливість дорослим всім серцем відчути світло, добро і любов, які несе для всі це велике свято.

Зі сцени звучали різдвяні колядки та святкові пісні у виконанні присутніх дітей. Вже не перший рік були виконані колядки нашими друзями – дітками недільної школи Богоявленського храму міста Києва.

Родзинкою фестивалю стала відома мелодія, яка довгі роки слугувала заставкою у відомій телепередачі «У світі тварин». Насправді це фрагмент  кантати «Різдво Господнє» – «Паломництво» аргентинського композитора Аріеля Раміреса.

Приємним сюрпризом став театр тіней із постановою «Різдвяний вертеп» класу недільної школи.

Після закінчення фестивалю в урочистій атмосфері отець-благочинний нагородив виступаючі колективи пам’ятними грамотами-подяками.

У холі Будинку культури на накритих столах дітей чекали різдвяні солодки подарунки та частування, а на дворі смачна святкова кутя.

9 січня в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври відбудеться святковий фестиваль різдвяних колядок та піснеспівів, в якому візьмуть участь дитячі та дорослі хорові колективи з багатьох храмів Української Православної Церкви, передає прес-служба Почаївської Лаври.

А 10 січня традиційний Різдвяний фестиваль колядок пройде в Свято-Успенській Святогірській Лаврі. Разом прославити своїм співом народженого Спасителя зберуться братія монастиря та творчі колективи з різних куточків України.

 

 

Просмотров: 937

Залишити відповідь