В єпархіях УПЦ проходять Різдвяні благодійні акції (фото, відео, реквізити)

У дні світлих Різдвяних свят Церква закликає всіх радіти народженню Богонемовля Христа, ділитися цією радістю з ближніми та здійснювати справи милосердя. В єпархіях Української Православної Церкви проходять Різдвяні соціально-благодійні акції, мета яких — зігріти людським теплом та увагою, поділитися Різдвяною радістю і подарунками та надати необхідну допомогу, чого особливо потребують важко хворі, інваліди, сироти, самотні, літні та малозабезпечені люди. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

У Мукачевській єпархії проходить благодійний проект «Різдво для ближніх», у рамках якого з 6 по 10 січня 2020 року, з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора та за ініціативи голови Молодіжного відділу єпархії та голови Іршавської молодіжки архімандрита Агапіта (Шпиняка), молодь Іршавщини з гучною колядою та смаколиками відвідала кілька соціальних закладів області та оселі самотніх людей.

Під час благовістя молодь із духовенством відвідали: Мукачівські психоневрологічні диспансери, Відділення стаціонарного догляду Іршавського територіального центру соціального обслуговування населення, малозабезпечені та багатодітні родини з маленькими дітлахами, багатодітні сім’ї ромів, Онкогемотологічне відділення Обласної дитячої лікарні тощо.

«Різдвяні свята − це дні надзвичайного духовного піднесення, розквіту віри, надії та любові. Саме в ці дні варто ділитись найкращим, що ми маємо − своєю любов’ю. Тож, дякуючи добрим людям, ми маємо можливість дарувати свою любов, тим, хто цього потребує. Часто нас вражає те, що ми бачимо: холодну хату, дах, з якого протікає, вікна, які ледь тримаються, і бабусь, які так з надією чекають своїх рідних. Друзі, так хочеться сказати: “Не забуваймо своїх бабусь, матерів! Часто вони покинуті всіма, крім Бога! Пам’ятаймо це!”», — йдеться в коментарях до подій на офіційній сторінці Іршавського молодіжного братства імені святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

10 січня, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, після загальноєпархіальної Божественної літургії, яка відбулася в Покровському архієрейському соборі, клірики Запорізької єпархії відвідали 45 пенсіонерів та інвалідів, які проживають в кожному з районів міста. Всі вони, в силу віку, стану здоров’я та інших обставин, не мають змоги самостійно відвідувати храм.

Від імені владики Луки, а також духовенства і віруючих єпархії, священнослужителі вручили кожному літній людині благодійні продуктові набори, привітали з Різдвом Христовим і від щирого серця розділили з людьми світлу Різдвяну радість.

13 січня благочинний церков міста Мелітополя Запорізької єпархії протоієрей Максим Смирнов привітав вихованців і трудовий колектив Мелітопольського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Він привітав дітей із Різдвом Христовим, розповів про те велику подію, яка відбулося більше 2000 років тому в місті Віфлеєм — прихід у світ нашого Господа і Спасителя Іісуса Христа. Діти та педагоги підготували в цей день святковий концерт і сценічні вистави, а о. Максим, у свою чергу, привітав дітей і передав їм солодкі подарунки, зібрані на кошти всього Мелітопольського благочиння.

7 січня благочинний Борзняського округу протоієрей Іоанн Олинчук разом із хором Миколаївського храму м. Борзни Ніжинської єпархії, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, відвідали стаціонарне відділення Борзнянського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян у м.Борзна.

Під спів українських колядок священник привітав літніх людей зі святом Різдва Христового, вручив їм подарунки та побажав Божого благословення та міцного здоров’я.

Того ж дня клірик Михайлівського храму м. Бобровиця Ніжинської єпархії протоієрей Іоанн Ярема разом з парафіянами відвідали Старобасанську загальноосвітню школу-інтернат І-ІІ ступенів.

Священнослужитель привітав вихованців інтернату зі святом Різдва Христового та вручив всім солодкі подарунки і фрукти.

Також цього дня священнослужитель відвідав та вручив подарунки багатодітним родинам Бобровицького району.

Також у день Різдва Христового благочинний 2-го Ніжинського округу Ніжинської єпархії протоієрей Миколай Марчишак разом із парафіянами храму на честь святих мучч. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії м. Ніжина, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, відвідали КЗ «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» ЧОР у м. Ніжині.

Під спів українських колядок священник привітав дітей зі святом Різдва Христового, вручив їм подарунки та побажав Божого благословення.

9 січня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, громада Миколаївського Морського собору Херсонської єпархії передала дітям-сиротам із Херсонського обласного Дитячого будинку різдвяні подарунки.

Зусиллями парафіян були зібрані кошти для придбання дитячої білизни, необхідних медикаментів, а також фруктів. Настоятель Морського собору ієромонах Силуан (Пасенко) доставив подарунки в Обласний Дитячий будинок, яким громада опікується понад двадцять років. Головлікар Карчевіч Т.Є. щиро подякувала парафіянам за постійну турботу та увагу.

А 13 січня, напередодні свята Обрізання Господнього і дня пам’яті святителя Василія Великого, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірики Свято-Духівського кафедрального собору Херсона Херсонської єпархії відвідали Херсонську обласну клінічну лікарню, де в хірургічному відділенні і у відділенні щелепно-лицьової хірургії привітали з різдвяними святами пацієнтів і медперсонал лікарні.

Священнослужителі виконали різдвяні колядки і розповіли тим, хто через хворобу і роботи не зміг в цей період відвідати храми, про народження Христа Спасителя і передали благословення від митропролита Херсонського і Таврійського Іоанна, побажавши слухачам тілесного і душевного здоров’я, ​​наостанок вручили кожному на молитовну пам’ять іконку і різдвяний подарунок.

7 січня, у день свята Різдва Христового, клірики Білоцерківської єпархії разом із парафіянами та дітьми завітали у лікарні, де привітали хворих із Різдвом. Вони колядували, даруючи кожному хворому радісний різдвяний настрій та гостинчик.

9 січня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій разом з ігуменією Антонією відвідали людей похилого віку та вручили їм подарунки, а також священники Вінницької єпархії та персонал виконували колядки.

Просмотров: 487

Залишити відповідь