Сім’я настоятеля громади на Рівненщині, храм якої було захоплено розкольниками, потребує допомоги

Настоятель захопленого в 2014 році прибічниками «УПЦ КП» храму в селі Білогородка на Рівненщині протоієрей Віталій Чайка звертається з проханням про допомогу в лікуванні важкохворої дружини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Рівне Вечірнє».

У вересні 2019 року в Наталії Чайки діагностували рак молочної залози 2 стадії. Згодом діагноз підтвердили. У грудні лікарі здійснили оперативне втручання, прописали першу хіміотерапію.

Весь цей час родина самотужки боролася з недугою та займалася лікуванням, кажуть, були якісь заощадження. Однак наразі сім’я священника вимушена звертатися по допомогу та просить відгукнутись усіх небайдужих і допомогти придбати дорогі ліки.

Проживає родина священника в селі, виховує трьох дітей. Матінка Наталія безробітна, розповідає, що весь час вони тримали сільське господарство, з нього родина харчувалась. Відтепер жінка через хворобу не може фізично працювати.

Перерахувати кошти на лікування матінки Наталії можна на картку «Ощадбанку».

Реквізити: 5167802016065507 Чайка Віталій Володимирович.

Нагадаємо, храм Свято-Лукинської громади УПЦ с. Білогородка Дубенського району Рівненської області був захоплени розкольниками в 2014 році. Майже рік віряни намагалися відновити справедливість та подавали заяви в органи прокуратури, СБУ, ОДА та РДА, однак отримували відмову від правоохоронних органів і влади, нібито у вчинених діях не вбачають ознак злочину. Та все же через два роки, в 2016 році, попри супротив місцевих чиновників і блокування виготовлення документації на будівництво церкви, віряни Білогородки молилися у новому храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1779

Залишити відповідь