Священнослужителі УПЦ звершили відспівування жертв збитого в Ірані літака МАУ (фото, відео)

20 січня 2020 року в Україні ховали жертв збитого в Ірані літака МАУ. Відспівування загиблих у жахливій трагедії українців звершили священнослужителі Української Православної Церкви на Чернігівщині, Херсонщині та у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Дев’ятьох членів екіпажу та двох пасажирів рейсу PS 752 доправили на батьківщину в аеропорт «Бориспіль» напередодні. Їх зустрічали тисячі людей, щоб віддати останню шану загиблим, українці до пізнього вечора приходили на летовище із квітами.

Вчора із загиблими прощалися на Чернігівщині, Херсонщині, Київщині та в інших містах України.

У Козельці Чернігівської області в останню путь провели загиблого в авіакатастрофі літака Міжнародних авіаліній України Ігоря Матькова. 34-річний Ігор був старшим бортпровідником рейсу PS752, який був збитий в Ірані вранці 8 січня.

Попрощатися з Ігорем зібралося понад півтисячі людей – рідні, друзі, колеги, земляки. Напередодні ввечері біля рідної домівки люди зустрічали кортеж з труною живим коридором зі свічками і лампадками в руках. Про це повідомляє сайт Козелецької сільради.

20 січня о 12:00 у соборі Різдва Богородиці клірики Чернігівської єпархії звершили чин відспівування над Ігорем Матьковим.

У Козельці попрощалися із Ігорем Матьковим, який загинув в авіакатастрофі в Ірані

Сьогодні у Козельці попрощалися із Ігорем Матьковим – старшим бортпровідником рейсу МАУ, який загинув в авіакатастрофі в Ірані. Прощання пройшло в місцевому соборі Різдва Богородиці. Прийшли друзі, родичі, колеги та односельці. Ігор Матьков – один із 11 українців, які загинули в авіакатастрофі під Тегераном. Докладніше в сюжеті Ольги Онищенко.

Gepostet von Суспільне Чернігів am Montag, 20. Januar 2020

У Миколаївському храмі села Нова Маячка Олешківського благочиння Херсонської єпархії УПЦ відбулося відспівування бортпровідниці Катерини Стадник.

Напочатку із загиблою Катериною у батьківському домі попрощалися односельці. Люди йшли з квітами, більшість не стримувала сліз, передає місцеве видання nk-online.

Далі церемонія прощання перенеслася в храм, де священнослужителі єпархії звершили чин відспівування загиблої дівчини.

Поховали Катерину Стадник на новому кладовищі в Новій Маячці.

Сьогодні, 21 січня, Катерині Стадник мало виповнитися 28 років.

У Києві на Дарницькому кладовищі 20 січня поховали 25-річну стюардесу з Волині Юлію Сологуб, яка загинула в авіакатастрофі в Ірані. Про це повідомляється на сторінці Дарницької районної державної адміністрації в місті Києві.

Чин відспівування звершили на території храму мучениці Раїси Олександрійської Української Православної Церкви.

«Дарниця надала останній притулок одному з членів золотого екіпажу – Юлії Сологуб, їй було всього 25. Дарниця сумує разом з усім світом», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в авіакатастрофі в Тегерані загинули 176 осіб. 9 січня в аеропорту “Бориспіль” зустріли борт із загиблими під час аварії літака МАУ в Ірані 9 українцями. На церемонії був присутній Президент України Володимир Зеленський. В Українській Православній Церкві підносили молитви за упокій загиблих жертв трагедії.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3886

Залишити відповідь