Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято у Свято-Анастасіївському монастирі с. Ковалівка (+фото, відео)

25 січня 2020 року, у день пам’яті святої мучениці Татіани, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі в честь святої  Татіани Свято-Анастасіївського жіночого монастиря с. Ковалівка Васильківського району Київщини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим (Православна Церква Молдови), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій та інші гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший владика відзначив духовенство монастиря богослужбовими нагородами.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність Святої Церкви.

Після Божественної літургії священнослужителі проспівали величання святій мучениці Татіані.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом, а ктиторку монастиря, Тетяну Володимирівну Засуху, з днем тезоіменитства.

“Є таємничий зв’язок між носієм святого, ім’я якого ми носимо, і самим святим. Я думаю, що та нитка, що по суті поєднує людину з небесним покровителем, це любов до Бога. Свята мучениця Тетяна не була простою, була красивою, розумною, дуже благородною дівчиною, але все, що мала, вона віддала в жертву Богові, вона все посвятила Богові. Тетяна Володимирівна також має багато талантів, і цими таланти вона також прославляє Бога – тому що і побудовано храм на їхній землі. Думаю, що це не єдиний храм, що є на цій території. Є тут монастир, в якому зібралися ті люди, які хочуть повністю посвятити своє життя Богові”, – зокрема сказав Архіпастир та побажав, щоб Господь молитвами святої мучениці Татіани подавав Свої милості пастві.

Блаженніший владика звершив літію за Блаженнішим Митрополитом Володимиром біля пам’ятника покійному Предстоятелю, який встановлений поблизу храму.

Нагадаємо, в день Богоявлення Предстоятель звершив освячення вод Дніпра.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3407

Залишити відповідь