Предстоятель: Згрішив — не приховуй і не соромся, а засуди себе перед Богом (+відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в Неділю 32-у після П’ятдесятниці, після Богоявлення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель наголосив, що слова-заклик Спасителя: «Покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне» (Мф. 4, 12–17), якими Він почав Свою проповідь після священної події Хрещення, або Богоявлення, «лунають і сьогодні для кожного з нас».

«Господь нам говорить: Я прийшов на землю, Я втілився, покайтеся, люди. Тому що через покаяння людина очищає себе від тих гріхів, які вона здобуває після Хрещення, — пояснив Архіпастир. — Ми хрестимося, але так трапляється, що після Таїнства Хрещення ми знову спотикаємося, падаємо, і гріхи нам створюють перепону для вічного спасіння».

Блаженніший владика нагадав, що Господь хрестився, «щоб показати нам приклад того, як людина входить у Царство Небесне через Таїнство Хрещення».

Водночас, за словами Його Блаженства, щоб стати жителем Небесного Царства, людина повинна не тільки прийняти Хрещення, а й постійно каятися. «Для того, щоб бути жителем Небесного Царства, бути учасником вічного блаженства, людина повинна каятися. Не треба соромитися, якщо ми згрішимо, а треба себе засудити перед Богом. І коли людина в самоосуді кається у своїх гріхах, то це велике Таїнство, через яке людина отримує прощення своїх гріхів і стає знову здатною вміщати в собі вічне життя і блаженство», — зазначив Предстоятель.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх проводити своє життя в покаянні, щоб «тут, на землі, бути вмістилищем благодаті Святого Духа, яку Господь приніс на землю через Своє Боговтілення, і на Небі — причасниками вічного блаженства і життя во Христі Іісусі Господі нашому».

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3133

Залишити відповідь