Ієрархи Одеської єпархії привітали парафіян с. Ярославка, які рік тому відстояли своє право належати до канонічної Церкви

26 січня 2020 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, архієпископ Южненський Діодор, вікарій Одеської єпархії, звершив Божественну літургію в Свято-Покровському храмі с. Ярославка, Саратського району Одеської області в співслужінні настоятеля храму протоієрея Георгія Велкова. Рік тому з цього храму представники новоствореної структури спробували почати плеяду “переходів” храмів Саратського району в так звану “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Проте жителі Ярославки найактивнішим чином, всім селом, відстояли своє законне право належати Церкві своїх батьків і, провівши, в той же день, парафіяльні збори, одноголосно проголосували за приналежність до Української Православної Церкви з керівним центром в м Київ під Першосвятительським омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Храм був переповнений людьми, яким архієпископ Діодор передав благословення архіпастиря Одеської землі владики Агафангела, подяку за твердість у вірі та стоянні за Істину, яка полягає в канонічній єдності УПЦ і благословення на майбутній рік, з побажаннями здоров’я, миру, радості й благодатного Покрова Цариці небесної над Бессарабією і над усією Україною.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 555

Залишити відповідь