В УПЦ відбулися Різдвяні благодійні концерти, марафони, акції, фестивалі колядок — частина ІІІ (фото, відео)

В усіх єпархіях Української Православної Церкви прославили народженого Іісуса Христа — в усіх куточках нашої країни пройшли Різдвяні благодійні концерти, марафони, акції та фестивалі колядок, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

21 січня 2020 року, в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка відбувся XXVІ Благодійний різдвяний концерт. Наприкінці заходу архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл оголосив суму – 269 700 гривень, що вдалося зібрати дітям-сиротам та іншим незахищеним людям, які потребують допомоги.

Традиційно у Благодійному концерті взяли участь церковні хорові колективи Волинської єпархії, хор священнослужителів, хор студентів Волинської та Почаївської духовних семінарій, архієрейські хори “Покров” та “Волинські дзвони”, світські колективи, вихованці дитячих недільних шкіл, учні першої та третьої  луцьких музичних шкіл, а також нові виконавці.

Одним з ведучих концерту були переможець вокального конкурсу “Голос країни” – протоієрей Олександр Клименко, який також заспівав декілька українських колядок та музичних творів.

Різдвяний Благодійний концерт 2020

Gepostet von Волинська єпархія УПЦ am Dienstag, 21. Januar 2020

20 січня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, за сприяння Одеського ради миру в Одеському національному театрі опери та балету відбулося традиційне свято, присвячене Різдву – митрополича ялинка «Віфлеємська зірка», що зібрала понад півтори тисячі глядачів.
Понад 600 юних акторів, співаків і танцюристів показали для глядачів різні номери, об’єднані єдиним глибоким сюжетом, що розкриває суть християнської надії та милосердя.
Після завершення концерту митрополит Агафангел подякував юним акторам та організаторам митрополичої ялинки. Архіпастир наголосив, що прекрасний концерт став можливий завдяки старанням Відділу релігійної освіти і катехізації Одеської єпархії на чолі з протоієреєм Димитрієм Яковенком, колективу Палацу дитячої та юнацької творчості на чолі з Л. А. Стрельцовою та підтримки губернатора Одеської області М.В.Куцій.

26 січня завершив свою роботу XXVII Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», який два дні проходив в актовому залі Адміністративно-Єпархіального Центру Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви.

За два дні на фестивалі виступили 33 церковних та світських хорових колективів і вокальних ансамблів – це понад п’ятсот виконавців різного віку і поколінь.

Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней подякував усім колективи, які взяли участь у фестивалі, і побажав їм подальших творчих успіхів і Божого благословення. Архіпастир також висловив слова вдячності за сприяння в організації та проведенні Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів Дніпропетровській міській раді, представникам компаній, які взяли участь у проведенні свята.

У Свято-Покровському кафедральному соборі Полісько-Сарненської єпархії відбувася вечір колядок. Святковий захід відкрив вітальним словом митрополита Поліський і Сарненський Анатолій.

Перед парафіянами виступили вихованці недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору, вихованці ДНЗ № 9 «Росинка» та їх вихователі, хоровий колектив міського будинку культури «Залізничник» та церковний хор кафедрального собору.

По закінченню святкового вечора колядок владика Анатолій вручив дітям та хористам собору різдвяні подарунки.

Учасниками Різдвяних привітань стали більш як 1000 дітей, якими опікується Свято-Миколаївська громада Донецької єпархії у відділенні онконгематології ІНВХ В.К.ім.Гусака, профілакторії «Шахтарські зорі» м. Донецька. Адже дітям війни, що побували під обстрілом, що пізнали гіркоту втрати родичів і близьких людей, так потрібне душевне тепло, увага і турбота. Радість свята подарували дітям герої казки «Морозко», молодь добровольчого клубу, силами яких була організована святкова програма, вручення солодких подарунків, іграшок, книг.

Не залишилися без уваги і літні люди будинку-інтернату для людей похилого віку в Донецьку. Для них було організовано святковий концерт колективом народного ансамблю пісні і танцю «Околиця», виконувалися веселі світлі колядки. Частуванням свята були солодощі, а також було передано теплі речі.

16 січня, після завершення благодійного флешмобу, який відбувся у центрі міста Рівного представники Молодіжного відділу єпархії відвідали діток, що хворіють онкологічними захворюваннями.

Молодь, на чолі з секретарем Рівненської єпархії протоієреєм Олександром Єгоровим, Головою Молодіжного відділу протоієреєм Василієм Романюком та прес-секретарем єпархії архімандритом Германом (Кулакевич), привітали хворих з Різдвяними святами, підтримали добрим словом та святковими колядками.

Протоієрей Олександр передав кошти зібрані під час благодійного флешмобу кожній дитині яка перебуває на стаціонарному лікуванні.

Символічно те, що було зібрано 14 000 гривень, рівно стільки, скільки діток перебуває на лікуванні у відділенні. 14 дітей отримали по тисячі гривень для підтримки у лікуванні.

Перед початком флешмобу, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломея, у Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі відбувся Різдвяний молодіжний форум Рівненської єпархії.

З 12-ти благочинь єпархії до обителі прибуло близько 200 осіб на чолі зі священниками, які очолюють молодіжні відділи у районах.

В період з 6 по 10 січня з благословення керуючого Мукачівською єпархією, митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, за ініціативи голови Молодіжного відділу єпархії та голови Іршавської молодіжки, архімандрита Агапіта (Шпиняк) молодь Іршавщини в рамках благодійному проекту ,,Різдво для ближнього,, з гучною колядою та смаколиками відвідала кілька соціальних закладів області та оселі одиноких людей.

Під час благовістя молодь з духовенством відвідали: Мукачівські психоневрологічні диспансери, Відділення стаціонарного догляду Іршавського територіального центру соціального обслуговування населення, малозабезпечені та багатодітні родини з маленькими дітлахами, багатодітні сім’ї ромів, Онкогемотологічне відділення Обласної дитячої лікарні, тощо.

17 січня, за організацією відділу благодійності та соціального служіння Івано-Франківської єпархії УПЦ, віряни храму  на честь ікони Божої Матері Всецариці, що в с.Ценява Коломийського району, з благочинним Коломийського  благочиння, настоятелем храму, прот. Георгієм Малишем традиційно вітали мешканців Коломийського та Коршівського геріатричних пансіонатів.

Для підопічних закладу звучали колядки, різдвяні піснеспіви та віншування від дитячого хору храму. Також вони отримали солодки подарунки та засоби гігієни.

19 січня у Херсонському музичному училищі пройшов святковий різдвяний концерт, в якому брали участь творчі колективи міста – хор Свято-Духівського кафедрального собору, хор Херсонського музичного училища, ансамбль бандуристів Херсонського музичного училища, народний вокальний колектив Херсонського училища культури «Свічадо» та інші.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, з вітальним словом до присутніх звернувся секретар Херсонської єпархії протоієрей Максим Тарасенко. Свято Різдва Христового дарує людям радість і надію на все найкраще, чого учасники концерту бажали в цей вечір у своїх виступах глядачам і всім херсонцям.

24 січня у виставковому залі НСФХУ Запоріжжя відбулося відкриття VIII  Міжнародного фестивалю мистецтв.

«Ось уже восьмий рік поспіль, – відкриваючи фестиваль, сказав протоієрей В’ячеслав Власенко, – в нашому місті проходить унікальна подія в духовному і культурному просторі України, і навіть за її межами – Міжнародний фестиваль мистецтв« Зірка Різдва », покликаний прославити центральну подію християнства – втілення Бога Слова».

У заході взяли участь поети, фотомитці. Священник передав усім присутнім та учасникам фестивалю благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки та подякував всім тим людям, завдяки яким вдалося відкрити в цьому році «Зірку Різдва».

Відділ катехізації та просвітництва Кіровоградської єпархії УПЦ у 2020 році започатковував новий благодійний проект – «Різдвяне диво для особливої дитини». До проекту долучилися 40 сімей, які готували якісний подарунок для конкретної дитини (дітей з інвалідністю, сиріт, з багатодітних сімей), враховуючи її стать, вік і вподобання.

В період святок в Спасо-Преображенському кафедральному соборі сім’ї вітали дітей та дарували подарунки. Загалом учасники акції привітали близько 50 дітей.

З 7 по 9 січня соціальним відділом Кременчуцької єпархії, за підтримки парафіян Свято-Троїцької церкви і Православного братства святителя Миколая Чудотворця, а також вихованців дитячої недільної школи, було організовано привітання дітей та дорослих соціальних установ м.Кременчука. У ці світлі святкові дні вдалося відвідати Виправну колонію для неповнолітніх; обласний будинок дитини; психологічний центр реабілітації дітей Автозаводського району (притулок); центр реабілітації дітей-інвалідів; військовий госпіталь, суспільство людей з вадами зору (УТОС).

В цілому привітали близько 400 осіб. Хлопці співали пісні і розповідали вірші, прославляючи події Різдва. Після святкового вітання всім дітям і дорослим соціальних установ були роздані солодкі частування.

З благословення та за участі митрополита Володимира, з ініціативи Молодіжного відділу єпархії, 2 лютого, в рамках підведення підсумків фестивалю колядок «Молодь вітає з Різдвом», відбудеться зустріч православної молоді Володимир-Волинської єпархії.

Захід пройде на території храмового комплексу Почаївської ікони Божої Матері у Ковелі (вул.Ветеранів, 1а, Привокзальна площа). Початок о 15:30.

Представники молоді від усіх благочинь Володимир-Волинської єпархії зберуться для спільної молитви та представлення своїх Різдвяних проектів.

Читайте також: В єпархіях УПЦ проходять Різдвяні концерти та фестивалі колядок — частина І

В УПЦ відбуваються Різдвяні Митрополичі ялинки, благодійні концерти та фестивалі колядок — частина ІІ

У трьох Лаврах Української Православної Церкви відбулися фестивалі різдвяних колядок (фото, відео)

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 784

Залишити відповідь