В УПЦ організують проект на допомогу самотнім пенсіонерам

30 січня 2020 року в галереї «Соборна» при споруджуваному Кафедральному соборі УПЦ в м. Київ відбулася презентація проекту Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань «Ми разом — ніхто не самотній». Проект, що діє з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, спрямований на допомогу територіальним центрам соціального обслуговування для соціальної адаптації пенсіонерів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на  sobor.in.ua.

Реалізація пілотного проекту розпочалася восени 2018 року в Подільському районі Києва, коли Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань почав співпрацювати з Подільським територіальним центром. Про результати проведеної роботи і подальші плани було повідомлено під час презентації священникам — очільникам 12-ти благочинь Києва.

Проект має три складові: «духовну» (організація для підопічних центрів молебнів і лекцій на духовні теми зі священиками), «душевну» (проведення лекцій з психології, історії, мистецтвознавства, концертів і екскурсій) і «тілесну» (передача центрам одягу, взуття, продуктових і гігієнічних наборів).

Як зазначається, проект «Ми разом — ніхто не самотній» необхідний, оскільки сьогодні віковий сегмент пенсіонерів залишається без активної уваги громадських організацій, а участь волонтерів зводиться тільки в тому, щоб нагодувати літніх людей. Крім того, незацікавленість держави в активному інвестуванні пенсіонерів надає можливість Церкві заповнити цю нішу.

Також цей проект матиме успіх та користь, тому що управлінська структура територіальних центрів (місто-район) аналогічна управлінській структурі УПЦ (єпархія-благочиння), що дає можливість ефективно координувати спільний проект.

Допомогу від проекту може отримати будь-який пенсіонер.

Робота з реалізації програми буде продовжена після обговорення з благочинними, настоятелями та парафіянами храмів.

У Києві проект «Ми разом — ніхто не самотній» буде здійснюватися відділом благодійності та соціального служіння Київської єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 977

Залишити відповідь