Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистостях з нагоди 11- ї річниці інтронізації Предстоятеля РПЦ

1 лютого 2020 року, в 11-ту річницю інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя Москви, була звершена Божественна літургія, у якій взяли участь ієрархи Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на patriarchia.ru.

Святкове богослужіння очолив Святіший Патріарх Кирил, якому співслужили ієрархи та духовенство Руської та інших Помісних Церков. Предстоятелю РПЦ також співслужив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та інші архієреї УПЦ.

У богослужінні також брали участь представники Помісних Православних Церков: митрополит Филипопольський Нифон (Антіохійська Православна Церква); єпископ Моравицький Антоній (Сербська Православна Церква); архімандрит Феоктист (Димитров) (Болгарська Православна Церква); архімандрит Серафим (Шемятовский) (Православна Церква Чеських земель і Словаччини); протоієрей Даниїл Андреюк (Православна Церква в Америці); протоієрей Кахабер Гоготішвілі (Грузинська Православна Церква).

За богослужінням звучали сугубі прохання про єдність Православної Церкви і збереження Церкви від розділень та розколів, а також підносилися прохання і молитва про нині шанованого Святішого Патріарха Кирила.

Предстоятель Руської Православної Церкви звершив молитву про мир в Україні.

Після завершення Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив вітальний адрес Святішому Патріарху Кирилу від імені членів Священного Синоду РПЦ. У дарунок Його Святості була піднесена мантія і букет квітів.

Наприкінці богослужіння Предстоятель РПЦ звернувся до присутніх з Первосвятительським словом.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5791

Залишити відповідь