На Київщині освячено храм, на Рівненщині розпочали будівництво нової церкви

2 лютого 2020 року митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив чин освячення храму на честь святителя і чудотворця Миколая у с. Росава, Миронівського району, Київської області. 31 січня у с. Довгошиї, Млинівського району, з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія був закладений наріжний камінь під будівництво нового храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Білоцерківської та Рівненської єпархій.

У святковому богослужінні у с. Росава на Київщині взяли участь настоятель парафії священник Валерій Паришкура, духовенство Миронівського та Білоцерківського благочинь.

Після завершення  богослужіння митрополит Августин привітав духовенство та вірних з освяченням храму. Владика відзначив церковними орденами, грамотами Блаженнішого Митрополита Онуфрія та керуючого Білоцерківською єпархією благодійників та активних парафіян.

Чин освячення наріжного каменя та встановлення хреста у с. Довгошиї на Рівненщині очолив благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іоанна Шаправського та духовенства Рівненської єпархії. Священники освятили хрест, наріжний камінь, фундамент майбутньої будівлі та заклали пам’ятну капсулу.

Попри погані погодні умови, на спільну молитву зібралася велика кількість прихожан.

У вітальному слові благочинний передав присутнім благословення митрополита Варфоломія та єпископа Пимена, подякував за вже понесені труди та закликав усіх долучатися до благої справи. Крім того священник закликав кожного “до будівництва храму своєї душі, де оселиться Дух миру, терпіння та любові”.

Настоятель протоієрей Іоанн подякував усім за спільну молитву та побажав Божої допомоги й натхнення на заплановані труди.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 836

Залишити відповідь