Викрадені мощі свт. Миколая повернули до храму УПЦ у Вінниці

Викрадені 31 січня 2020 року мощі святителя Миколая Чудотворця повернули до Хрестовоздвиженського храму УПЦ у м. Вінниця, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та настоятель Хрестовоздвиженського храму протоієрей Миколай Давидовський зустріли мощі та встановили їх на законне місце перебування – у храмі.

У Вінницькій єпархії висловили вдячність Національній поліції Вінницької області за оперативне реагування на злочин та за повернення мощей свт. Миколая Чудотворця до Хрестовоздвиженського храму.

Нагадаємо, що 1 лютого 2020 року оперативники затримали 37-річного раніше судимого за вбивство чоловіка, якого підозрюють у викраденні мощей  свт. Миколая Чудотворця з Хрестовоздвиженського храму УПЦ в м. Вінниці. Напередодні зловмисник зайшов до Хрестовоздвиженського храму в обідню пору та виніс мощі. За словами  начальника ГУНП у Вінницькій області Ю.Педоса, оперативники вилучили викрадені мощі у товариша  зловмисника, які  той йому подарував.

Просмотров: 913

Залишити відповідь