Запорізька єпархія оплатила придбання важливої речовини для усунення техногенної катастрофи в регіоні

Запорізька єпархія Української Православної Церкви, в рамках благодійного проекту «Любов милосердствує», надала 90 тисяч гривень на придбання рідкого натрію для запобігання техногенної катастрофи в Запоріжжі. В результаті дезактивації вище зазначеною речовиною 5-7 тонн газоподібного хлору, що знаходиться на території єдиного в Україні виробника кремнійорганічних продуктів — заводу «Кремнійполімер», будуть захищені життя багатьох тисяч запорожців. Про це повідомив на своєму каналі в Telegram митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука пояснив, що виділені єпархією кошти підуть на придбання необхідної кількості рідкого натрію, який необхідний для дезактивації хлору.

Таким чином духовенство і віряни Запорізької єпархії відреагували на масштабну екологічну проблему, яку озвучили журналісти місцевого видання в публікації «У Запоріжжі для дезактивації хлору на “Кремнійполімері” потрібно 70 тисяч гривень». Адже у випадку витоку 5-7 тонн хлору, які знаходяться без охорони на території заводу «Кремнійполімер», можуть призвести до непоправних проблем для Запоріжжя. Може виникнути реальна загроза, що це лихо обрушиться не тільки на місто, а й на сусідні регіони. Про це свідчить заява спецкомісії з цього питання.

У свою чергу правлячий архієрей Запорізької єпархії зазначив: «У результаті дезактивації газоподібного хлору отримана речовина може піти на очистку від шкідливих інфекцій питної води для жителів нашого міста, що також будуть захищені життя багатьох тисяч запорожців — споживачів цієї води».

«Як християни і патріоти ми покликані робити все від нас залежне, щоб запобігти не тільки цій, але і будь-якій катастрофі, яка, не доведи Господь, може статися на нашій землі», — додав владика.

Наразі Запорізька єпархія вже оплатила придбання рідкого натрію для запобігання техногенної катастрофи.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 326

Залишити відповідь