Жителі Словацької Республіки надали допомогу Святогірській Лаврі

Надана допомога не тільки допомагає фізично вижити переселенцям, а й вселяє надію на мир в Донбасі.

Про це сказав намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, митрополит Арсеній, висловлюючи подяку православним віруючим Словацької Республіки, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

10 лютого 2020 року православна громадська організація ZAUS зі Словацької Республіки перерахувала на рахунок обителі 2000 євро, що будуть спрямовані на забезпечення всім необхідним дітей і їх батьків з Донецької та Луганської областей, які вимушено проживають в Лаврі.

Громадська асоціація ZAUS зі Словацької Республіки системно працює у напрямку збору благодійної допомоги нужденним переселенцям з Донбасу. Гуманітарна допомога у рамках програми «Дітям Донбасу», відзначають на сайті Лаври, була вже спрямована на адресу Лаври у 2019 році.

Яків Сурмік – ініціатор збору коштів

За інформацією одного з ініціаторів проекту Якова Сурміка, пожертвування приходили від священнослужителів, простих громадян Словаччини, українців і росіян, які проживають в Словаччині, всіх небайдужих до долі знедолених війною дітей.

В обителі нагадують, що в даний час близько 150 переселенців з Донбасу, в тому числі 50 дітей, проживають у Святогірській Лаврі та знаходяться на її повному забезпеченні.

Від імені вимушених переселенців з Донбасу, дітей та їх батьків, а також братії Свято-Успенської Святогірської Лаври глибоку вдячність словацьким друзям та усім жертводавцям висловив намісник Лаври, митрополит Святогірський Арсеній.

«Надана гуманітарна допомога не тільки допомагає фізично вижити знедоленим людям, а й має глибокий християнський сенс, вселяє надію на мир і благополуччя в Донбасі, про який молиться братія Святогірської Лаври і всі, переселенці, які живуть під дахом цієї обителі», – передає слова владики прес-служба.

Редакція сайту також нагадує, що ті, хто бажає надати допомогу переселенцям, які перебувають на забезпеченні обителі, можуть перерахувати кошти за реквізитами Святогірської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 289

Залишити відповідь