Митрополит Овруцький Віссаріон підтримав вірян села Рижани, які попри ухилення їх настоятеля у розкол, лишилися вірними своїй Церкві

9 лютого 2020 року молитовно підтримати парафіян громади УПЦ села Рижани Хорошівського району Житомирської області, які потерпіли внаслідок розколу після створення в Україні «ПЦУ», приїхав митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон. Керуючий єпархією очолив Божественну літургію та подякував усім за вірність канонічній Українській Православній Церкві на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Овруцької єпархії.

Попри прикрі події, що склалися в селі Рижани, більшість православних християн села не побажали йти у розкол за забороненим у служінні їх колишнім настоятелем о. Віктором Опанасюком та засвідчили свою вірність канонічній Церкві. Віряни вирішили молитися з канонічним священником Герасимом в облаштованій хатині та залишитися в  УПЦ.

Митрополит Віссаріон приїхав молитовно підтримати парафію, яка вже рік твердо стоїть у вірі, попри те, що втратила свій храм та була зраджена настоятелем.

Зазначається, що правлячий архієрей разом зі священниками Овруцької єпархії постійно нагадують народу Божому про гріх церковного розколу і цитують вислови святих.

Зокрема наводять наступні слова свт. Іоанна Златоуста: «Якщо спасительна порада не може повернути на дорогу спасіння деяких керівників розколу і винуватців незгоди, які перебувають у сліпому і впертому свавіллі, то принаймні ви, уловлені або втягнуті обманом чи хитрістю, розірвіть сіті, звільніть від блукання душі ваші».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3226

Залишити відповідь