Керуючий Олександрійською єпархією повідомив спостерігачам ОБСЄ про незаконну перереєстрацію парафій в регіоні

12 лютого 2020 року архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп зустрівся зі спостерігачами СММ ОБСЄ в Україні Хуаном Марією Кастрійон і Михайлом Пановим в канцелярії Олександрійської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання життя релігійних громад єпархії, випадки порушення прав віруючих Української Православної Церкви, особливості взаємин з державними органами влади. Зокрема, порушувалися проблеми незаконної перереєстрації релігійних громад с.Бірки та с.Чечеліївка.

Нагадаємо, Кіровоградська обласна державна адміністрація без згоди і будь-якого повідомлення віруючих таємно перереєстровувала дві релігійні громади Олександрійської єпархії Української Православної Церкви. Архієпископ Боголєп закликав усіх священників УПЦ перевіряти стан своїх громад в ЄДР.

Керуючий Олександрійською єпархією запропонував спостерігачам місії ОБСЄ всебічний і об’єктивний аналіз ситуації, що склалася навколо, на його переконання, рейдерського захоплення згаданих релігійних громад, наголосивши на необхідності широкого резонансу даної проблеми.

У свою чергу, представники місії запевнили в неупередженому та об’єктивному відображенні піднятих проблем у звітах їх організації. Сторони висловили бажання про продовження діалогу і співпраці в напрямку недопущення порушення прав віруючих і релігійного законодавства.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 332

Залишити відповідь