Відбулись урочистості з нагоди Актового дня Полтавської духовної місіонерської семінарії

12 лютого 2020 року, в день пам’яті святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, у Полтавській місіонерській духовній семінарії відбулись урочистості з нагоди Актового дня духовної школи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ПМДС.

У семінарському храмі, освяченому на честь трьох вселенських учителів і  святителів, було звершено урочисте архієрейське богослужіння з нагоди престольного свята та Актового дня Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Перед початком Літургії митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив постриг у читці студентів 4-го курсу богословсько-місіонерського факультету, які в цьому навчальному році залишають стіни рідної alma mater. Кожен із них був одягнений в малу фелонь, яка свідчить про поставлення читця на першу ступінь священної ієрархії, а також прочитав уривок з Апостольських послань, у знак готовності прийняти апостольське служіння.

Божественну літургію очолив ректор семінарії митрополит Полтавський і Миргородський Филип. Його Високопреосвященству співслужили віцеректор ПМДС єпископ Новосанжарський Веніамін, духівник семінарії протоієрей Георгій Граб, проректор з виховної роботи протоієрей Ростислав Денисюк, прессекретар Полтавської єпархії протоієрей Миколай Довганич, викладачі, випускники та гості у священному сані.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Піснеспіви богослужіння виконувалися двома хорами ПМДС – чоловічим під управлінням Анатолія Геннадійовича Гети і змішаним під управлінням Олени Володимирівни Будим.

Після запричасного вірша проповідь виголосив викладач семінарії протоієрей Олександр Носенко.

Після Божественної літургії митрополит Филип звернувся до пастви з архіпастирським словом, у якому закликав вірян твердо триматися Православної віри та завжди залишатися вірними Христовій Церкві. Також владика звернувся до читців зі словами настанови, котрі, у свою чергу, подякували Його Високопреосвященству та подарували квіти.

Насамкінець за старанні труди на славу Святої Православної Церкви та з нагоди особистих ювілеїв, владика ректор вручив Архієрейські грамоти викладачам духовної школи.

Цього ж дня у Виставковій залі міста Горішні Плавні, де знаходиться семінарія, відбулось урочисте відкриття виставки сакрального живопису Іконописної школи імені преподобного Порфирія Кавсокаливіта ПМДС «Дивний Бог у святих Своїх».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 645

Залишити відповідь