Запорізький суд залишив у силі вирок убивці сторожа храму УПЦ в Мелітополі

Запорізький апеляційний суд розглянув клопотання одного з убивць сторожа храм святого великомученика Пантелеймона в Мелітополі про перегляд вироку, і відхилив його, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Verge».

Засуджений на 14 років вбивця просив зменшити покарання, яке вважав занадто суворим.

Колегія суддів його аргументи до уваги не взяла: апеляційну скаргу не задовольнили, і вирок в силі.

Нагадаємо, у ніч з 18 на 19 червня двоє невідомих під час пограбування жорстоко побили 66-річного сторожа храму великомученика Пантелеімона. Злочинці нанесли охоронцю численні удари, заволоділи майном, а перед тим як втекти з місця скоєння злочину, пиячили у трапезній. Чоловіка знайшла церковна працівниця вранці. Увесь цей час він лишався у свідомості та помер у лікарні. 

Зловмисники проникли на територію храму, щоб пограбувати його. Охоронця чоловіки били дерев’яними палицями і руками. З території храму викрали близько 700 гривень, велосипед і мобільний телефон. 20 червня співробітники кримінальної поліції затримали зловмисників.

За результатами судового розгляду один зі злочинців визнаний неосудним і направлений на примусове лікування із суворим наглядом.

Вироком Мелітопольського міськрайонного суду від 1 листопада 2019 року другий вбивця був засуджений до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

В апеляційній скарзі вбивця просив замінити статтю, згідно з якою він був засуджений. Він заявив, що не мав наміру вбивати сторожа, тому судити його повинні були за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 337

Залишити відповідь