На Житомирщині освячено храм, на Волині дві громади УПЦ розпочали будівництво нових церков замість захоплених (фото, реквізити)

У селі Мала Рача Овруцької єпархії відбулося освячення нового храму на честь святого апостола Іоанна Богослова, в селі Гусавка Чернігівської єпархії було звершено освячення приділу в Успенському храмі, а у Волинській єпархії віруючі УПЦ села Красноволя та села Мизове, які залишилися без своїх церков внаслідок рейдерства представників «ПЦУ», почали збір коштів на будівництво нових храмів і просять всіх небайдужих про допомогу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

16 лютого в селі Мала Рача Радомишльського району Житомирської області відбулося освячення храму на честь святого апостола Іоанна Богослова, яке очолив митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, передає прес-служба Овруцької єпархії.

Після богослужіння митрополит Віссаріон  усіх привітав зі святом, подякував за храмобудівництво і побажав парафіянам із дітьми твердого стояння і через храмову молитву у канонічній Святій Церкві, духовного вдосконалення через християнські чесноти з допомогою Святих Божих Таїнств.

Настоятель храму протоієрей Андрій Співак був нагороджений Правлячим архієреєм священницьким Хрестом з прикрасами.

Храм на честь святого апостола Іоанна Богослова зводили всім селом на чолі зі священником Андрієм Співаком.

12 лютого, в день пам’яті собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова і Іоанна Златоуста, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій звершив чин освячення приділу та Божественну літургію в Успенському храмі с. Гусавка Менського району Чернігівської області, передає прес-служба Чернігівської єпархії.

Після прочитання Євангелія митрополит Амвросій звернувся до пастви з проповіддю.

За богослужінням була піднесена молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння було звершено короткий молебень святителю Василію Великому, на честь якого освячено правий приділ Успенського храму.

Як відзначають в єпархії, відновлено історичну пам’ять села – в зруйнованому дореволюційному храмі також був престол на честь святителя Василія Великого.

З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, віруючі УПЦ в селі Красноволя Волинської області, які залишилися без храму внаслідок рейдерства представників «ПЦУ», почали збір коштів на будівництво нового храму на честь Волинської ікони Божої Матері і просять всіх небайдужих про допомогу.

Як повідомив настоятель громади УПЦ протоієрей Андрій Геналюк, «кошти можна приносити на богослужіння, які звершуються в цей час у приватному будинку, а також надсилати на рахунок настоятеля храму». «Наперед дякуємо за Ваше милосердя, і хай Господь сторицею воздасть Вам за Вашу любов до Божого дому», — додав він.

Реквізити рахунку «Приватбанку»: 26209866886712, одержувач: Геналюк А.А. – вся інформація у прикріпленому файлі нижче.

Нагадаємо, прихильники «ПЦУ» вперше здійснили рейдерську атаку на Свято-Михайлівський храм УПЦ села Красноволя ще взимку у 2018-2019 рр. А вже в січні 2019 року активісти «ПЦУ» завадили звершити Божественну літургію, яку планував очолити керуючий Волинською єпархією УПЦ. Причому перші «збори» активу нової церковної структури, влаштовані в храмі відразу після богослужіння громади УПЦ, відбулися ще 30 грудня 2018 року. Однак незаконну перереєстрацію громади здійснили на основі іншого протоколу в березні 2019 року за підписом фіктивного настоятеля за безпосередньою участю голови Красновольської сільради Ф.Світача. 

Уже майже рік громада УПЦ на честь Різдва Богородиці села Мизове Волинської області позбулася свого храму. Однак негаразди навпаки зміцнили віруючих, на чолі зі своїм настоятелем нині вони знайшли землю, залили й освятили фундамент нового храму та звертаються з проханням про допомогу у зведенні церкви, передає БФ «Фавор».

А ще, як розповів настоятель о. Анатолій Мацелик, своїми силами парафіяни «наколядували» кошти на придбання газоблоку для стін, арматури, цементу і ліси.

Проте громада с. Мизове ще потребує допомоги — наразі потрібно придбати для майбутнього храму вікна і двері, для цього необхідно 65 000 грн. Звичайно, потреб ще дуже багато, від покупки плитки на підлогу до установки купола. Саме тому важливо підтримати громаду матеріально, а в кого є можливість, зв’язатися з о. Анатолієм і взяти на себе якісь будівельні витрати.

Телефон священника: +380 (99) 654 93 36.

Реквізити карти «Ощадбанк» настоятеля: 5167 4900 2259 1771 — Анатолій Мацелик.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1811

Залишити відповідь