Донецький апеляційний суд визнав переведення храму УПЦ в Костянтинівці в розкол незаконним

12 лютого 2020 року відбулося засідання Донецького апеляційного суду в м. Бахмут Донецької області у справі Стрітенського храму Костянтинівки, захопленого представниками «Київського патріархату». Суд залишив у силі попереднє рішення про те, що переведення громади УПЦ в розкольницьку структуру визнано незаконним. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Горлівської єпархії.

В єпархії зауважили, що 28 жовтня 2019 року Костянтинівський міськрайонний суд прийняв рішення, яким визнав незаконним рішення парафіяльних зборів Стрітенського храму про зміну конфесії від 10 липня 2015 року. Це було рішення суду першої інстанції. Відповідач — «Релігійна православна організація “Свято-Стрітенська парафія Донецької єпархії Православної церкви України м. Костянтинівка Донецької області”» – подав апеляційну скаргу за підписом Ю. В. Шапрана, в якій поставив під сумнів законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції. Ця скарга була направлена ​​до Донецького апеляційного суду, що знаходиться в Бахмуті.

12 лютого цього року відбувся розгляд апеляційної скарги. Зокрема Апеляційний суд постановив, що рішення суду першої інстанції законно та обґрунтовано, і залишив його в силі. У розкольників є можливість подати апеляцію до Верховного апеляційного суду в Києві.

Нагадаємо, представники тоді ще «Київського патріархату» здійснили силове захоплення Стрітенського храму Костянтинівки 14 жовтня 2015 року. Попередньо вони провели засідання парафіяльної ради з грубими порушеннями процедури, яким «узаконили» перехід у розкол. Горлівська єпархія УПЦ подала на загарбників в суд, судовий процес триває досі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1161

Залишити відповідь