Місія ОБСЄ відвідала парафію УПЦ у с. Бірки Олександрійської єпархії, постраждалої від рейдерства «ПЦУ»

19 лютого 2020 року представник місії спостерігачів ОБСЄ в Україні Хуан Марія Кастрійон відвідав село Бірки Олександрівського району Кіровоградської області, в якому прихильники «ПЦУ» незаконно перевели Свято-Миколаївський храм УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Олександрійської єпархії.

У діалозі взяв участь настоятель храму архімандрит Варлаам (Сошин), благочинний протоієрей Володимир Кузик, а також представники місцевої православної громади УПЦ.

В Олександрійській єпархії відзначили, що подібні зустрічі після попередньої розмови представників ОБСЄ з Правлячим архієреєм архієпископом Боголєпом продовжаться і надалі. «Адже порушення прав і свобод релігійних громад, що не обійшли стороною й Олександрійську єпархію, зокрема с. Бірки, де продовжують шукати будь-яку можливість «рейдерувати» Свято-Миколаївський храм, в якому роками звершували молитву православні канонічної Церкви, є достатнім приводом для розгляду на міжнародному рівні», — зазначили у прес-службі.

Напередодні, 18 лютого 2020 року, в селі Успенка Олександрійської єпархії відбулася зустріч благочинного протоієрея Миколая Чутори і настоятеля Свято-Успенського храму УПЦ протоієрея Іоанна Ониська з представником місії спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, що рік тому храм УПЦ у с. Бірка Олександрійської єпархії було незаконно переведено до «ПЦУ». Головними ініціаторами «передачі» приміщення храму, що належить релігійній громаді, стали голова села М.І. Сергієнко разом з секретарем сільради та директором 3-ї школи. А вже 24 лютого група людей, котрі, як свідчили віряни, ніколи не були парафіянами, прийшли до храму, в якому завершувалася молитва, з вимогою передати його іншій релігійній організацї, але настоятель ієромонах Варлаам (Сошин) та віряни пояснили, що подібні дії суперечать Закону України і християнській моралі. Запропонували замість захоплень спробувати побудувати свій храм і там молитися. Про інцидент було заявлено до місцевого відділу поліції. Однак активісти не зупинилися.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 297

Залишити відповідь