На Вінниччині громада УПЦ потребує допомоги у зведенні нового храму замість захопленого (реквізити)

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав громаду УПЦ в селі Махнівка Козятинського району Вінницької області, яка внаслідок рейдерства прихильників «ПЦУ» залишилася без храму. Віряни збираються зводити нову церкву та просять про допомогу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Митрополит Варсонофій передав вірянам необхідний для парафії церковний товар.

Віряни УПЦ села Махнівка, в яких відібрали два храми, хочуть будувати свій храм, адже вже тривалий період моляться в облаштованому будинку.

Наразі громада Української Православної Церкви в селі Махнівка звертається до всіх небайдужих із проханням про допомогу та фінансову підтримку у зведенні храму.

Реквізити: Р/р у Приватбанку, IBAN: UA383026890000026005055340995

Нагадаємо, що у вересні 2019 року Правлячий архієрей Вінницької єпархії УПЦ вже приїздив у село Махнівка Вінницької області підтримати вірян та розповів про стан забраного активістами «ПЦУ» храму канонічної УПЦ. Владика відзначав, що закритий протягом півроку храм на честь св. Георгія Побідоносця с. Махнівка, який є пам’яткою архітектури, руйнується — з нього зробили склад будівельних матеріалів. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 620

Залишити відповідь