В Українській Православній Церкві у річницю виводу військ з Дебальцево помолилися за загиблих та звершили відспівування захисника Донецького аеропорту

В Мукачівській єпархії у п’яту річницю виводу військ з Дебальцево молитовно вшанували загиблих українських військовослужбовців, в Чернігівській — звершили відспівування захисника Донецького аеропорту офіцера Євгенія Ареф’єва, який помер 17 лютого 2020 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

18 лютого 2015 року скінчились бої за Дебальцеве, в яких взяли участь у тому числі й бійці Закарпатської 128-ої ОГПБр. До п’ятої річниці виводу військ з “Дебальцевського плацдарму” військовослужбовці, офіцерський склад та керівництво 128-ї бригади провели у Мукачеві поминальні заходи.

18 лютого 2020 року військовий капелан Мукачівської єпархії, настоятель храму великомученика Георгія Побідоносця при Мукачівській військовій частині 128-ої бригади, протоієрей Іван Гергель звершив поминальну Божественну літургію.

За богослужінням молилися військовослужбовці, матері, дружини та родини загиблих героїв, захисників нашої рідної Держави.

Об 11:00 на Мукачівському центральному цвинтарі по вул. Томаша Масарика (вул. Матросова) за всіма спочилими військовослужбовцями ЗС України та бійцями 128-ї бригади була відслужена поминальна панахида.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора участь в заході взяло і духовенство Мукачівської єпархії.

Цього ж дня на Алеї слави Центрального кладовища Ужгорода, де поховані захисники Вітчизни, вшанували пам’ять полеглих у бою військовослужбовців. З благословення керуючого Мукачівською єпархією участь в поминальних заходах взяло чернецтво Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря.

19 лютого 2020 року з благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія глава Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами України протоієрей Іоанн Ярема у співслужінні духовенства єпархії звершив відспівування офіцера Євгенія Ареф’єва, захисника Донецького аеропорту.

Воїн Євгеній помер 17 лютого у віці 48 років від зупинки серця. До цього він переніс інсульт, який стався під час виконання офіцером завдань в районі зони ООС. Він довго боровся з хворобою, але організм десантника не витримав навантаження. Без сина залишилися батьки, без чоловіка і батька дружина і троє дітей, молодшому з яких всього півтора роки.

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі Чернігова  в ніч перед відспівування над тілом новопреставленого Євгенія вихованці училища читали Псалтир.

Капітан ЗСУ Ареф’єв за радянських часів закінчив Рязанське повітряно-десантне училище. Після скорочення в 1990-х займався будівельними роботами. З початком війни добровольцем прийшов у військкомат. Служив командиром розвідувального взводу в першому батальйоні 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Брав участь в боях за Донецький аеропорт в жовтні 2014 го. «Відповідальний командир, який завжди дбав про солдатів. Всі знали його чесним, порядним товаришем, який завжди приходив на допомогу », – йдеться на сайті міськради Славутича. Був нагороджений за особливу мужність орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Молилися за упокій душі воїна сотні людей, які заповнили кафедральний собор, – рідні і друзі, бойові побратими, жителі Славутича та чернігівці.

Протоієрей Іоанн Ярема та протоієрей Іоанн Шепіда, настоятель Іллінського храму міста Славутич, звершили заупокійну літію на могилі воїна Євгенія, на кладовищі Яцево.

Просмотров: 563

Залишити відповідь