У Полтавській єпархії УПЦ запропонували допомогу евакуйованим з Китаю (оновлено, фото)

У Полтавській єпархії УПЦ помолились за евакуйованих з Китаю, про мирне врегулювання ситуації в Нових Санжарах та відвідали штаб санаторію “Медичний центр Національної Гвардії України”.

21 лютого 2020 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа у всіх храмах Полтави за ранковим Богослужінням були піднесені молитви за людей, евакуйованих із китайського міста Ухань, яких поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі “Нові Санжари”  за мирне врегулювання ситуації. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Вікарій Полтавської єпархії єпископ Новосанжарський Веніамін в цей день звершив нічну Божественну літургію, на якій також підносив сугубі молитви про мир та примноження любові в людських серцях.

У наступні дні з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа в усіх храмах Полтавської єпархії будуть підноситися сугубі молитви “Про примноження любові та викорінення всякої ворожнечі”.

Цього ж дня владика Веніамін у супроводі кліриків відвідав штаб санаторію “Медичний центр Національної Гвардії України” Нові Санжари” і мав розмову з начальником відділу кадрів Яловегою Наталією Богданівною, яка знаходиться на даний момент в штабі неізольованому від людей і відповідає за зв’язок з громадськістю.

У бесіді єпископ Веніамін запевнив Наталію Богданівну, що вся необхідна духовна допомога для тих братів і сестер, хто перебуває у карантині з боку Полтавської єпархії УПЦ буде надана.

На даний момент, після вчорашніх подій, всі сили працівників направлені на створення максимально комфортних побутових умов – додатково завозяться продукти та необхідне обладнання, проводяться роботи з персоналом.

Начальник відділу кадрів подякувала за співчуття і співпереживання і повідомила, що як тільки будуть закриті всі питання життєзабезпечення тих хто перебуває в карантині громадян України, їм буде запропонована і духовна допомога священнослужителів Полтавської єпархії.

Нагадаємо, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній, коментуючи ситуацію з евакуацією українців з Китаю, сказав: «Будь-який вірус можна вилікувати. У стократ складніше вилікувати розділення, що запанувало в людських серцях».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3044

Залишити відповідь