Волинська молодь УПЦ взяла участь у зустрічі православної молоді в Польщі

У свято Стрітення Господнього православна молодь всього світу відзначає день православної молоді. З цієї нагоди у Любліні уже понад 25 років проводять форум.

З благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла та на запрошення архієпископа Люблінського і Холмського Авеля, делегація з України у складі 18 учасників взяла участь у традиційній зустрічі православної молоді в польському Любліні, що проходила з 14 до 16 лютого 2020 року. Делегацію очолили голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) та клірик Свято-Миколаївського храму м. Ківерці протоієрей Андрій Яковлюк, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Святкування розпочалися зі святкової Літургії за участі 5-ох архієреїв на чолі з Предстоятелем Польської Автокефальної Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою.

У своїй проповіді Блаженніший Митрополит Савва закликав присутніх бачити один в одному Христа, бути щосекунди «живими», а ще зазначив, що православні не мають старості. Вони постійно повинні бути готовими до допомоги, до справ заради ближнього та Церкви.

Після Літургії була спільна трапеза та екскурсія містом Люблін.

У програмі заходів для молоді виступив театр “Panopticum”, який має багато відзнак міжнародного значення, їхня вистава була присвячена проблемі знецінення традицій, важливості збереження культури і мови, знання та вивчення історії.

У неділю, 16 лютого, Свято-Преображенський храм міста Люблін знову був переповнений. Богослужіння очолив архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Після завершення Літургії відбулась зустріч архієреїв з молоддю Польщі, України та Білорусі.

Після волинська молодь відвідала нацистський концентраційний табір знищення, розташований на околиці Любліна. Завершилась подорож відвідинами Майданеку.

Просмотров: 408

Залишити відповідь