Ієрарх Болгарської Православної Церкви висловив підтримку Предстоятелю та вірним Української Православної Церкви

23 лютого 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій співслужив за Божественною літургією в кафедральному соборі на честь св. кн. Олександра Невського у столиці Болгарії Софії єпископу Мелнишському Герасиму – головному секретарю Священного Синоду Болгарської Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Після богослужіння єпископ Герасим у спілкуванні з митрополитом Варсонофієм передав слова підтримки Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та усім вірним чадам Української Православної Церкви.

Ієрарх Болгарської Православної Церкви назвав розкол Церкви одним з найважчих гріхів та висловив надію, що канонічна Українська Православна Церква, з Божою допомогою, буде і надалі стояти в Істині. Також архієрей зазначив, що увесь православний світ повинен показати, наскільки важкими є, та й ще можуть бути, наслідки втручання політиків у життя Церкви.

У свою чергу митрополит Варсонофій передав єпископу Герасиму архієрейський подарунок та подякував за підтримку.

Під час прогулянки митрополита Варсонофія відбулася розмова з парафіянкою кафедрального собору Болгарії, яка відзначила, що щиро підтримує УПЦ та її духовенство і вірян.

Просмотров: 2407

Залишити відповідь