Митрополит Филип про ситуацію з евакуйованими з КНР: Проявити милосердя і не робити з цього PR-акції (+відео)

Останні події засвідчили, що головна проблема суспільства сьогодні — не коронавірус, а розбрат між людьми. Про це сказав митрополит Полтавський і Миргородський Филип, коментуючи ситуацію в Нових Санжарах у зв’язку з евакуацією українців з Китаю та відзначивши, що єпархія співпрацює з оперативним штабом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Полтавської єпархії.

«Драматичні події, які відбулися в Нових Санжарах, хвилюють все наше суспільство», — сказав митрополит Филип, відзначивши, що Полтавська єпархія співпрацює з оперативним штабом.

«Хочу підкреслити, що місія Церкви — показати людям приклад милосердя та допомогти тим, хто цього потребує. Ми не робимо це перед камерами, публічно, тому що милосердя і допомога — це сутність Церкви, це наше покликання. І робити з цього піар-акцію ми не будемо», — додав владика.

Водночас архієрей відзначив, що останні події — це свідчення великих проблем у суспільстві. «І ці проблеми — не коронавірус. Адже його здолає людський розум. Головна проблема — розбрат між людьми, — додав митрополит Филип. — Ми закликаємо всіх до любові, миру, взаємоповаги, до розуміння і до правильної громадянської і християнської позиції».

Варто зазначити, що моляться про евакуйованих з КНР та про примноження миру і любові не тільки в усіх храмах Полтавської, а й в інших єпархіях УПЦ.

Зокрема 22 лютого у стінах Сумської духовної семінарії, з благословення ректора духовної школи митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, у зв’язку з останніми подіями, що відбулися з евакуйованими українцями із китайського міста Ухань, студенти молилися за примноження любові та викорінення ненависті серед наших співвітчизників. Молебний спів очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Нагадаємоз благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа в усіх храмах Полтавської єпархії підносяться сугубі молитви “Про примноження любові та викорінення всякої ворожнечі” та молитви за людей, евакуйованих із китайського міста Ухань, яких поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі “Нові Санжари” . 

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський та Броварський Антоній, коментуючи ситуацію з евакуацією українців з Китаю, сказав: «Будь-який вірус можна вилікувати. У стократ складніше вилікувати розділення, що запанувало в людських серцях». Також із зверненням з цього приводу до громадян України та Міністерства охорони здоров’я звернувся Голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів УПЦ митрополит Львівський і Галицький Філарет.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 332

Залишити відповідь