Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув у Чорногорію (фото, відео)

Сьогодні ввечері, 27 лютого 2020 року, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до Чорногорії, щоб взяти участь у святкуванні дня пам’яті преподобного Симеона Мироточивого і молитовно підтримати православних віруючих цієї країни в складний час випробувань. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель Української Православної Церкви разом з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм очолюють літію і хресний хід православних жителів Чорногорії, що традиційно проходить кожного четверга на площі кафедрального собору Воскресіння Христового в Подгоріце.

Звертаючись до православних чорногорців, Блаженніший владика сказав: «Коли я отримав запрошення від Високопреосвященнішого владики Амфілохія, то мав якісь уявлення про вашу землю, про ваш народ, мав уявлення про чорногорців ще, бувши в семінарії, коли вивчав історію. Я запам’ятав з тих років, що чорногорський народ – дуже мужній, дуже сміливий. Але коли я приїхав сюди і подивився на ваші обличчя, на цю велику кількість людей, які зібралися в ім’я Христа, то я зрозумів, що мої уявлення дуже слабкі, що ви набагато красивіші, набагато благородніші, ніж я собі уявляв!».

Його Блаженство наголосив, що «ми всі, слов’яни, виховані в Святій Православній вірі», яка «сформувала і наш духовний образ, і нашу культуру».

І саме у тому, за словом Архіпастиря, полягає секрет краси православних християн.

«Ця краса не тлінна, і коли людина йде до Христа, то він об’єднується з Христом і з ближнім, — зазначив він. — … Ми сьогодні багато говоримо про те, що повинні об’єднатися один з одним, щоб перемогти зло світу, але об’єднатися можна тільки навколо Христа. Той, хто з Христом, того ніяке зло не може перемогти».

У ході візиту Предстоятеля УПЦ, який очолює делегацію Української Православної Церкви планується відвідування древньої столиці Чорногорії — Цетіньє, поклоніння мощам святителя Петра Цетіньського в однойменному монастирі, богослужіння у співслужінні архієреїв Української та Сербської Православних Церков, а також хресний хід, який очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Нагадуємо, 27-29 лютого триватиме візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Чорногорію.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2381

Залишити відповідь