Посольство України в Чорногорії лобіює інтереси «ПЦУ» та порушує конституційні принципи — ЗМІ

В українських ЗМІ назвали провокативний коментар Посольства України в Чорногорії щодо Предстоятеля УПЦ порушенням принципу поділу держави і Церкви та лобіюванням інтересів певної релігійної організації.

У зв’язку з візитом Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Чорногорію, посольство України в цій країні на своїй сторінці в Facebook опублікував провокаційну заяву проти УПЦ. Зокрема, в коментарі посольства України в Чорногорії Блаженніший Митрополит Онуфрій названий “митрополит Російської православної церкви в Києві владика Онуфрій”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vesti.ua.

Представники посольства України в Чорногорії цитують заяву прес-служби «ПЦУ», де сказано, що “єдиним предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви, Митрополитом Київським і всієї України, який має повне канонічне спілкування з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм як Предстоятель Помісної Церкви, є Його Блаженство Митрополит Єпіфаній”, який не планує відвідувати Чорногорію.

У посольстві впевнені, що “митрополит Онуфрій, як високопоставлений церковний чиновник Російської православної церкви, не уповноважений висловлювати думку більшості православних віруючих України або православної церкви України”.

Українські дипломати в Чорногорії пишуть, що “розуміючи важливість дотримання принципу поділу церкви і держави, ми вважаємо недоречним для представника Російської православної церкви – митрополита Онуфрія – коментувати внутрішні проблеми Чорногорії від імені українців, тим самим наражаючи на небезпеку існуючі дружні відносини між українським і чорногорським народами”.

У виданні vesti.ua нагадують, що такою заявою дипломати порушують принцип поділу держави і Церкви, адже за визначенням Президента В. Зеленського ми живемо у світській державі. Більш того, зазначається, що слова українських дипломатів схожі на державне лобіювання певної релігійної організації.

Нагадуємо, 27-29 лютого триватиме візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Чорногорію.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 657

Залишити відповідь