27-29 лютого 2020 року відбудеться візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Чорногорію. Його Блаженство у супроводі Преосвященних архієреїв прибуде на святкування дня пам’яті преподобного Симеона Мироточивого — батька святителя Савви Сербського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У 2019 році виповнилося 800 років з того часу, як святитель Савва став першим архієреєм Сербським.

Ввечері, 27 лютого Блаженніший Митрополит Онуфрій разом з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм очолять літію (хресний хід) на площі кафедрального собору Воскресіння Христового у Подгоріце.

28 лютого делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем відвідає Цетіньський монастир, де вклониться мощам святителя Петра Цетіньського, та митрополичу резиденцію митрополита Чорногорського і Приморського Амфілохія. У другій половині дня Блаженніший Митрополит Онуфрій поспілкується з представниками ЗМІ Чорногорії під час прес-конференції.

29 лютого Предстоятель УПЦ у співслужінні архієреїв Української та Сербської Православних Церков очолить Божественну Літургію у кафедральному соборі Воскресіння Христового у столиці Чорногорії, після завершення якої відбудеться хресний хід вулицями м. Подгоріце.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1545

Залишити відповідь