Тих, хто з Христом, ніяке зло не переможе! — Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до православних чорногорців (відео)

Ми сьогодні багато говоримо про те, що повинні об’єднатися один з одним, щоб перемогти зло світу, але об’єднатися можна тільки навколо Христа. Той, хто з Христом, того ніяке зло не може перемогти. Про це сказав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій ввечері, 27 лютого 2020 року, на площі кафедрального собору Воскресіння Христового в м. Подгоріце (Чорногорія), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«З благословення Святішого Патріарха Сербського Іринея, я сьогодні тут із вами в цей чудовий вечір! — звернувся до православних чорногорців Предстоятель Української Православної Церкви. —  Ми привезли сюди з Аммана благословення Патріарха Феофіла, Патріарха Кирила, інших Предстоятелів Православних Церков. І я приніс із собою благословення святого князя Володимира — нашого хрестителя і просвітителя, а також благословення преподобних отців Києво-Печерських, які святими мощами спочивають у печерах і моляться і за український народ, і за всіх, хто любить Христа і хоче бути з Ним».

Блаженніший владика розповів про свої перші враження від перебування в Чорногорії: «Коли я отримав запрошення від Високопреосвященнішого владики Амфілохія, то мав якісь уявлення про вашу землю, про ваш народ, мав уявлення про чорногорців ще, бувши в семінарії, коли вивчав історію. Я запам’ятав з тих років, що чорногорський народ – дуже мужній, дуже сміливий. Але коли я приїхав сюди і подивився на ваші обличчя, на цю велику кількість людей, які зібралися в ім’я Христа, то я зрозумів, що мої уявлення дуже слабкі, що ви набагато красивіші, набагато благородніші, ніж я собі уявляв!».

Його Блаженство наголосив, що «ми всі, слов’яни, виховані у Святій Православній вірі», яка «сформувала і наш духовний образ, і нашу культуру».

«Я подивився на ваші національні костюми і побачив, що вони красиві, вони дуже гармонійні, — і це говорить про те, що люди, які створювали цю красу, любили Бога і любили гармонію своєї душі», — і саме у любові до Бога, за словом Архіпастиря, полягає секрет краси православних християн.

«Ця краса не тлінна, і коли людина йде до Христа, то вона об’єднується з Христом і з ближнім, — зазначив він. — … Ми сьогодні багато говоримо про те, що повинні об’єднатися один з одним, щоб перемогти зло світу, але об’єднатися можна тільки навколо Христа. Той, хто з Христом, того ніяке зло не може перемогти».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав усім присутнім, «щоб Божа благодать хранила кожного з вас, ваші родини, вашу красиву землю, щоб ця Божа благодать зміцнила нас, щоб ми могли перенести всі випробування, всі труднощі, які зустрічаються на нашому шляху. Нехай благословення Боже перебуває на всіх нас».

Нагадаємо, Предстоятель Української Православної Церкви разом з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм очолили літію і хресний хід православних жителів Чорногорії, що традиційно проходить кожного четверга в м. Подгоріце.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Слово Блаженнейшего митрополита Онуфрия после Крестного хода в Подгорице.

Gepostet von Союз Православных Журналистов – СПЖ am Donnerstag, 27. Februar 2020

Просмотров: 2759

Залишити відповідь