Віруючі Конотопської єпархії протягом 10 днів зібрали й відправили 20 тон допомоги у Святогірську лавру (оновлено)

24 лютого 2020 року, з благословення архієпископа Конотопського і Глухівського Романа, в допомогу переселенцям, які проживають у Свято-Успенській Святогірській Лаврі, з м. Конотоп Сумської області було відправлено харчові продукти та одяг. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії. 

Вантаж прибув в Лавру 25 лютого. Всього за 10 днів парафіянам Конотопської єпархії вдалося зібрати близько 20 тонн продуктів харчування і одягу для переселенців, які проживають в обителі, передає прес-служба Святогірської Лаври. 

За словами  протоієрея Олексія Бекетова, який супроводжував вантаж, збір допомоги був загальноєпархіальним. Люди швидко відгукнулися на заклик архієпископа Конотопського і Глухівського Романа. Дізнавшись про ініціативу, вони відразу стали приносити до храму консервацію, овочі, одяг. Настоятелі храмів і благочинні церковних округів організували доставлення допомоги в Конотоп, звідки вона і вирушила в обитель. Причому, до акції долучилися не тільки священники і парафіяни, монастирі, але також світська влада і підприємства Сумської області.

Отець Олексій не думав, що за такий короткий термін вдасться зібрати такий обсяг допомоги, але люди в Сумській області виявилися настільки чуйними на біду жителів Донбасу, добрими серцем і душею, що готові були віддати останнє, що у них є, аби полегшити страждання знедолених людей.

Нагадаємо, на сьогодні на повному утриманні Святогірської Лаври залишається близько 150 людей, у тому числі 50 дітей.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1246

Залишити відповідь