Вітання Предстоятеля організаторам та учасникам Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Виховання духовності особистості у контексті реалізації цілей сталого розвитку України»

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

«ВИХОВАННЯ ДУХОВНОСТІ ОСОБИСТОСТІ У КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ»

 

 

Шановні організатори та учасники конференції!

Дорогі брати і сестри!

«Розсудливий бачить біду, і ховається; а недосвідчені йдуть уперед, і караються. Напоум юнака на початку путі його: він не ухилиться від нього, коли і постаріє» (Притч. 22:3, 6). Це слова настанови з біблійної книги Притч премудрого царя Соломона.

Уся система народної освіти спрямована на те, щоб передавати прийдешнім поколінням досвід, здобутий в минулому, й унебезпечити від можливих падінь у майбутньому. Знання відкриває очі людині, освітлює її розум і робить свідомою того, у якому напрямку треба рухатись. Недарма саме слово «педагог» означає «той, хто веде дитину». І на цьому шляху відкривається можливість для співпраці педагогів і священнослужителів, адже Свята Церква Христова має багато чим поділитися з суспільством і чому навчити.

Довгий час за безбожної влади покоління українців виховувались на постулаті «Буття визначає свідомість», вважаючи першочерговим лише економічні показники. Але життєвий досвід показав, що окремих успіхів у господарстві недостатньо для досягнення добробуту країни. Потрібно дбати про цілісну людину та її внутрішній світ, формувати духовні цінності, які можуть стати надійною опорою у будь-якій кризовій ситуації і запорукою для подальшого розвитку. Свідомість має визначати наше буття і скеровувати спільне життя, уберігати від споживацького ставлення до світу, природи й один одного.

Сердечно радію із того, що теми духовності, ціннісної орієнтації особистості, взаємодії людини і природи та інших дотичних питань піднімаються сьогодні організаторами цієї Всеукраїнської конференції і ставляться у центр обговорення науковців, освітян, представників влади та громадських організацій задля сталого розвитку України. Щиро бажаю, щоб Милосердний Господь благословив усіх учасників цього науково-практичного форуму і надихнув на плідну працю для блага нашої Вітчизни і народу України.

Закликаю на всіх вас Боже благословення.

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

27 лютого 2020 року

м. Київ

Просмотров: 132

Залишити відповідь