У КДАіС проходить семінар по роботі з нечуючими вірянами і перекладу Святого Письма жестовою мовою

27 лютого 2020 року, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в Київських духовних школах розпочався семінар по роботі з нечуючими парафіянами та перекладу Святого Письма жестовою мовою, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДАіС.

Триденний захід проходить у Церковно-археологічному музею Київської духовної кадемії і семнірії. Захід відкрив єпископ Білогородський Сильвестр. Участь у заході беруть викладач жестової мови Київських духовних шкіл Катерина Олександрівна Дятлова, духовенство та представники 8 єпархій Української Православної Церкви. Зокрема, серед присутніх випускники КДАіС різних років, які вивчали жестову мову і зараз духовно опікуються нечуючими у єпархіях.

Відкриваючи семінар, владика-ректор зазначив: «Дорогі отці, брати і сестри! Я вітаю всіх вас в Київській духовній академії! Для мене велика честь, що сьогоднішній захід проходить саме в Київських духовних школах. Основна задача будь-якого духовного навчального закладу, а тим більше, столичного, — максимально підготувати майбутнього священнослужителя, щоби він міг задовольнити будь-які запити, що виникнуть у під час богослужіння».

Його Преосвященство звернув особливу увагу на важливості вивчення жестової мови та роботи з перекладу Святого Письма жестовою мовою. «Вивчення жестової мови в Київських духовних школах вивчається вже понад 10 років тому і знаходиться на високому рівні завдяки професійним викладачам та студентам, які бажають вивчити жестову мову і допомагати людям з обмеженими можливостями», — зауважив владика.

Наостанок єпископ Сильвестр побажав усім плідної роботи, успіхів і закликав Боже благословення.

Далі, відповідно до програми заходу, відбулась презентація громад та нових проектів, після чого присутні заслухали доповіді протоієрея Анатолія Римка, Надії Свиридовської.

Закінчився перший день роботи семінару дискусією на тему: «Паломництво — особливий вид місіонерської діяльності серед нечуючих. Вирішення проблем, що виникають під час паломництва з нечуючими людьми».

Завтра початок семінару о 09:30.

У суботу, 29 лютого 2020 року, усі учасники семінару будуть молитись за Божественною літургією в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері. Початок о 09:00.

Фото С. Грищук, К. Дятлова

Просмотров: 147

Залишити відповідь