Віруючі Буковини передали у Святогірську Лавру 27 тонн гуманітарної допомоги, віряни Сумщини надають допомогу онкохворим дітям

Віруючі Української Православної Церкви продовжують допомагати переселенцям Донбасу і важко хворим. 

27 лютого 2020 року парафіяни храмів Чернівецько-Буковинської єпархії доставили у Свято-Успенську Святогірську Лавру гуманітарну допомогу для братії і переселенців Донбасу, які перебувають у Лаврі. У Сумській єпархії 1 березня розпочинається Десята благодійна акція «До Світлого Дня — світлі вчинки», зібрані кошти під час якої планується використати на придбання дороговартісної медичної апаратури та медикаментів для онкохворих дітей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

27 лютого у Святогірську Лавру прибули з гуманітарним вантажем представники Чернівецько-Буковинської єпархії. Допомога була зібрана для братії і переселенців Донбасу, які перебувають у Лаврі, парафіянами храмів єпархії з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, передає прес-служба Святогірської Лаври.

Всього було доставлено 27 тонн продуктів харчування і предметів побутового призначення. Зокрема, до продовльчої групи увійшли 9 тонн овочів, 2 тонни рослинного масла, 5,5 тонн різних круп, макаронних виробів і квасолі, 4,5 тонни цукру.

Організатор збору гуманітарної допомоги Оксана (Марія) Цюга повідомила, що, дізнавшись про гуманітарну акцію Чернівецько-Буковинської єпархії, до збору допомоги приєдналися парафіяни храмів Кам’янця-Подільського, які зібрали більше тонни гуманітарного вантажу. Передаючи гуманітарну допомогу з Буковини, Марія Цюга передала найщиріші побажання жителям Донбасу і висловила надію, що «ця мала лепта допоможе братії Лаври та переселенцям із фронтових Донецької та Луганської областей у мирі і молитві пройти поприще Святої Чотиридесятниці».

Намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, митрополит Святогірський Арсеній з великою вдячністю прийняв гуманітарну допомогу Чернівецько-Буковинської єпархії та висловив сподівання, що молитовне єднання православних Чернівецької та Донецької областей принесе довгоочікуваний мир в Україні.

Як повідомили у Чернівецько-Буковинській єпархії, небайдужі до чужої біди віряни УПЦ Чернівецько-Буковинської єпархії вже декілька років поспіль декілька разів на рік допомагають переселнцям і монахам Святогірської Лаври гуманітарною допомогою. До речі, в числі братії Лаври є також вихідці з Буковини.

Особливо в єпархії відзначили села, які пожертвували найбільшу частину гуманітарної допомоги: Красноїльськ, Драчинці, Коритне, Глинниця, Вашківці, Горішні Ширівці, Коровія і Великий Кучурів, Чорнівка, Привороки.

«Жителі сіл Товтри і Васловівці, переживаючи доволі серйозні спокуси з боку влади та прихильників “ПЦУ”, знають, що таке труднощі, адже у парафіян села Товтри прихильники “ПЦУ” захопили храм, а жителі села Васловівці вже більше року звершують цілодобове молитовне стояння за збереження своєї святині в лоні канонічної УПЦ. Знаходячись у складних обставинах, віряни цих сіл глибоко співпереживають переселенцям та монахам Святогірської Лаври, вони також пожертвували левову частку гуманітарної допомоги», — зазначила прес-служба Чернівецько-Буковинська єпархія.

Також, крім вище згаданого Кам’янець-Подільського, до благодійного збору долучились парафіяни храмів міста Чернівці, приватні підприємці і жителі наступних сіл: Веренчанка, Ленківці, Стрілецький Кут, Рингач, Вовчинець, Черепківці, Новоселиця, Привороки, Зарожани.

Окрема організатори збору гуманітарної допомоги висловили вдячність власнику вантажівки, який безкоштовно погодився перевезти гуманітарну допомогу більше за 1000 км, та власнику складських приміщень, який безкоштовно надав приміщення для зберігання 25 тонн продуктів харчування та побутової хімії.

Хто бажає пожертвувати кошти, може надсилати їх на карту Приватбанку для збору грошової допомоги на монастир, адже у Святогорської Лаври є борги за опалення:

5168 7554 4375 2726 Цюга Оксана

Збір ведеться з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія.

Завантаження 27 тонн гуманітарної допомоги у Чернівецькій єпархії

Вантаж доставлено до Святогірської Лаври

27 лютого 2020 року в актовій залі Сумського єпархіального управління відбулася прес-конференція з нагоди проведення Десятої благодійної акції «До Світлого Дня — світлі вчинки», яка проходитиме у період Великого посту, з 1 березня по 21 квітня. Зібрані кошти планується використати на придбання дороговартісної спеціальної медичної апаратури та медикаментів, передає прес-служба Сумської єпархії.

Протоієрей Георгій Тарабан, прес-секретар Сумської єпархії, привітав присутніх від імені митрополита Сумського і Охтирського Євлогія та розповів про Благодійну акцію 2020 року, а також про історію цієї ініціативи милосердя.

Це найбільша і найдієвіша благодійна ініціатива у Сумській області, кількість учасників якої збільшується з року в рік. За час проведення акції протягом попередніх дев’яти років загалом передано до відділення гематології та онкології медичного обладнання та препаратів на суму 5 млн. 950 тис. грн.

Мета Акції — надання допомоги у лікуванні пацієнтів відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні, які мають онкологічні захворювання.

Завдяки Акції створені умови для успішного лікування дітей із онкологічними захворюваннями у відділенні онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 142

Залишити відповідь