У Неділю прощену Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

1 березня 2020 року, у Неділю сиропусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

За богослужінням молились численні парафіяни та паломники обителі, а також студенти Київських духовних шкіл.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

За Божественною літургією Предстоятель звершив дияконську хіротонію.

У неділю перед Великим постом Церква згадує вигнання Адама з Раю. Наші прабатьки через непослух втратили чистоту та здатність спілкуватись з Богом. Розум Адама і Єви затьмарився і вони не відразу усвідомили своє падіння. Адам бажав виправдати себе і звинувачував Єву і навіть самого Бога. Єва перекладала вину на змія. Опинившись поза райським блаженством, перші люди відчули віддаленість від Бога і свою тлінність без Бога. Це стало початком покаяння. Церква пропонує своїм членам поміркувати над цими подіями напередодні Великого посту, адже вони стосуються усіх. Кожному потрібно усвідомити свою неповноцінність без Бога та вибачити ближніх. Без цього християнин не прийде до покаяння, а саме покаяння є головною метою посту.

Сьогодні о 17:00 у храмі преподобних Антонія і Феодосія відбудеться вечірнє богослужіння та чин прощення, який очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, Предстоятель очолив урочистості у столиці Чорногорії в день пам’яті прп. Симеона Сербського.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1826

Залишити відповідь