Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав першу частину Великого канону у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

2 березня 2020 року, у перший день Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Велике повечір’я з читанням Покаянного канону у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством молилась братія обителі, студенти Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Звичайне добове коло постового богослужіння складається з Великого повечір’я, Утрені, Часів, Зображальних та Вечірньої. У перші чотири дні Великого посту під час повечір’я читається Великий канон преподобного Андрія Критського. Хоча зусиль до його створення доклали декілька християнських письменників, назву канон отримав від автора початкового тексту. Великим канон названий не лише за незвичайну об’ємність (близько 250 тропарів), але й за поетичну досконалість, богословську висоту і зворушливість зображених почуттів. 

Після завершення Великого канону Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Його Блаженство побажав усім Божої допомоги в міру сил утримуватися від скоромної їжі.

«Може десь це буде важко, незручно, дискомфортно, щось заболить, або розпач прийде, але не треба сумувати, боятися. Так буває — коли старий будинок хочуть зруйнувати й замість нього побудувати новий, то обов’язково пил летить, скрипи, шуми, гами та незручності. Це просто перебудова людського організму, але обов’язково, навіть якщо ми трішки будемо утримуватися, обов’язково це принесе нам духовну користь», — сказав Архіпастир.

Він нагадав про головну мету посту: «щоб ми себе приготували тут на землі зустріти велике свято Пасхи Христової, а також щоб ми приготували себе до зустрічі з Воскреслим Христом у вічності, в Царстві Його, яке Він приготував тим, хто Його любить, хто виконує Його священні заповіді».

«Нехай Господь допомагає, зміцнює нас і дає силу все робити розумно для користі душі й тіла», — побажав Предстоятель.

Напередодні Предстоятель очолив вечірню та Чин прощення у цьому ж храмі. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3025

Залишити відповідь