Буковинський священник запропонував активніше використовувати ЗМІ для роз’яснень про коронавірус

Священник Віталій Дуров вважає, що якщо вдасться донести кожному, що треба «любити ближнього», то ситуація навколо паніки щодо коронавірусу врегулюється. І у цьому значно можуть допомогти ЗМІ.

Про це клірик Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ сказав під час зустрічі представників Чернівецької обласної ради церков та релігійних організацій за участю заступника голови Чернівецької ОДА, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт acc.cv.ua.

«У церкві людина перебуває 2 години у тиждень, а перед телевізором самі знаєте скільки. По-перше, мас-медіа може добряче нацьковувати одних на одних, а з другого (боку – ред.) – через ЗМІ можна і заспокоїти людей. Церква вчить жертовності та виховує духовність. Коронавірус здетонував негатив, який накипів у людях. Якщо донесемо кожному (що потрібно – ред.) «любити ближнього», то і ситуація врегулюється», — зазначив священнослужитель УПЦ Віталій Дуров.

Присутні підтримали пропозицію дати ширше роз’яснення для громади як діяти і куди звертатись у випадку підозри на хворобу.

Наприкінці зустрічі її учасники підписали відкрите звернення до вірян із закликом бути людяними та не сіяти паніку.

«Закликаємо не реагувати на інформаційні маніпуляції та у всіх життєвих обставинах бути вірними Божим принципам любові та поваги до ближніх, ставитись із порозумінням до заходів захисту громадян нашої держави від розповсюдження інфекційних захворювань, зокрема, коронавірусу, та в усіх обставинах зберігати спокій, витримку і людяність», – ідеться у тексті документа.

Варто зазначити, що засідання відбулося 27 лютого 2020 року, а через декілька днів у регіоні було зафіксовано перший випадок захворювання коронавірусом в Україні.

Чернівчанина госпіталізували до інфекційного відділення із підозрою на коронавірус 29 лютого. Напередодні він подорожував Італією. Згодом під під’їздом будинку, у якому живе чернівчанин хворий на коронавірус, зібралися люди та вимагали ізолювати його дружину.  “Жінка не хвора, вона почувається добре. Її ізолювали до військового шпиталю через тиск, який спричинили мешканці будинку, у якому проживає родина”, – повідомив Голова ОДА Сергій Осачук та  закликав буковинців бути толерантними та не займатися цькуванням одне одного.

Станом на 4 березня чернівчанин також почувається краще, про це повідомила завідувач інфекційного відділення обласної клінічної лікарні.

Проте на сьогодні, в інфекційному відділенні в Чернівцях перебувають ще троє осіб з підозрою на коронавірус.

На Буковині працює цілодобова «гаряча лінія» – 066 084 93 13 для інформування населення щодо отримання медичної допомоги у разі появи симптомів, схожих на коронавірус COVID-19.

На неї радять телефонувати всім, хто перебував у країнах із зареєстрованими випадками COViD-19 у разі погіршення самопочуття, навіть якщо під час перетину кордону вони не мали проблем зі здоров’ям.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 458

Залишити відповідь