У Запорізькій і Сумській єпархіях проходять благодійні акції допомоги онкохворим дітям

У дні Великого посту в Запорізькій і Сумській єпархіях, уже десятий рік поспіль, проходять благодійні акції «Любов милосердствує» та «До Світлого Дня – світлі вчинки» в допомогу онкохворим дітям. Разом із збором пожертвувань, які спрямують на придбання високовартісного медобладнання, протягом Великого посту триватиме читання Псалтирі і молитви за згодою про одужання тяжкохворих дітей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

У рамках проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує»  проходитиме збір пожертвувань на придбання високовартісного медичного обладнання та донорської крові для важкохворих дітей, а також для особливо потребуючих ближніх.

Мета цього проекту — допомогти як важкохворим дітям, так і багатьом нужденним ближнім. Як заначив у зверненні митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука, наше добродіяння не повинно залишитися на рівні красиво сформульованого теоретичного концепту.

«Недостатньо просто говорити, що ми любимо ближнього, — потрібно доводити це на справі. Справжня любов — та, яка проявляється в конкретних справах. Звичайно, не кожному під силу творити велику добру справу. Але якщо кожен буде робити малу справу відповідно до своїх можливостей, то добро буде примножуватися і перетворювати цей бурхливий світ. Не важливо, який ми маємо достаток, навіть мала частина, віддана від душі заради потреб людини, буде цінною в очах Божих. …А любов до дітей — це, безумовно, ще й запорука нашого майбутнього. Турбота про них — це важливий етап у формуванні відповідального і вдячного спадщини України», — зазначив митрополит Лука.

Також владика відзначив: «Маю надію на те, що якомога більше людей знайдуть у собі сили відгукнутися на цей заклик — хто грошима, хто власною кров’ю, хто молитвою! Даваймо докладемо всіх зусиль, щоб хворі діти знайшли надію на одужання, і всі люди, які потребують нашої допомоги, бачачи нашу діяльну турботу, втішилися небесною радістю і вищою надією», — зауважив архієрей.

Віруючі Сумської єпархії, як уже повідомлялося, збиратимуть кошти під гаслом «До Світлого Дня — світлі вчинки» на закупівлю обладнання і медикаментів для лікування пацієнтів відділення онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Як зазначили в єпархії, порядок проведення акції такий самий, як і в попередні роки: в кожному православному храмі Сумської єпархії протягом Великого посту будуть встановлені спеціальні скриньки із логотипом благодійної акції для збору коштів на лікування онкохворих дітей Сумщини.

Кожен, хто бажає, може долучитися до акції, поклавши свою пожертву в таку скриньку або зробивши благодійний внесок на спеціальний банківський рахунок акції. Ніяких інших способів збору благодійних внесків (волонтери зі скриньками тощо) акцією не передбачено.

Разом із збором пожертвувань протягом Великого Посту буде тривати читання Псалтирі і молитва за згодою про одужання дітей, які перебувають на лікуванні.

«Бог дає нам можливість зробити важливу справу. Та дитина, яка в лікарняній палаті страждає від нестерпного болю, чекає на нашу допомогу. Надія її життя – у тій пожертві, яку кожен може покласти до скриньки. Об’єднаймося ж у милосерді, вгамовуючи біль змученого тіла дитини, якій співстраждає Сам Христос Спаситель! — закликав митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у зверненні. — Нехай навіть найскромніша наша пожертва буде дарунком життя! Нехай кожен, хто долучиться до акції, знає: тебе, твоїх рідних і близьких благословить Всемилостивий Бог, приймаючи з твоїх рук милосердне подаяння і знаючи твоє серце, якого торкнулася любов. Нехай твоя навіть найскромніша пожертва стане безцінним скарбом у Царстві Небесному!».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 151

Залишити відповідь