Ігуменя Серафима (Шевчик): Озброївшись вірою і любов’ю до тих, хто потрапив у біду, разом ми подолаємо коронавірус

«У першу чергу, маємо довіритися Богу… І найголовнішими тут є принципи співчуття і милосердя, любові до ближнього, про які Господь нам говорить».

Усі випробування християнин може подолати — з допомогою Божою, силою молитви і внутрішнього духовного подвигу, тому лікування тілесних хвороб маємо довірити лікарям, а духовних — Богу. Заявила голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) у коментарі про те, як ми повинні відноситись до нового випробування — коронавірусу — та як ставитися до людей, які опинилися в біді. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал Одеської єпархії.

«У першу чергу, ми повинні довіритися Богові. Ми повинні сподіватися на Його всесильну допомогу, на те, що Він завжди з нами — і в горі, і в радості. Це додасть нам сили. Але необхідно також боротися з вірусом силою свого розуму, тому що Господь багато нам дає. Ми повинні спокійно, з холодним розумом віднестися до цього виклику», — зазначила ігуменя Серафима.

Окрім того, як наголосила матінка, ми повинні приділити серйозну увагу профілактиці та дослідити все, що пов’язано з поширенням цієї хвороби і з ходом лікування.

«Але найголовнішими, про що я хочу сказати, є принципи співчуття і милосердя, любові до ближнього, про які Господь нам говорить у Священному Писсанні», — наголосила вона.

Відносно того, як ставитися до людей, які опинилися в біді, то Голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» підкреслила, що ми повинні надати їм допомогу. «Зовсім неприпустимими є випадки, що нещодавно відбулися на наших очах, коли в Нових Санжарах співвітчизників, які прилетіли з зони ураження з Китаю, зустріли камені, крики, образи, пікети. Весь світ, бачачи, як ми зустрічаємо своїх співгромадян, здивувався», — зауважила ігуменя та додала, що ця ганебна сторінка повинна зробити нас розумнішими і обережнішими в людських емоціях.

«Не можна піддаватися паніці, не можна давати волі боязні і страху, тому що там, де любов, там виганяється страх, про це говориться у Святому Письмі», — пояснила вона.

У тому випадку, якщо людина таки захворіла, то, як порадила ігуменя Серафима, потрібно терміново звернутися до лікаря.

«Саме звернення до лікаря є головним кроком і для хворого, і для тих, хто його оточує, і для того, хто дізнався про цю хворобу. Професіонали допоможуть впоратися нам із плином цієї недуги», — відзначила вона та закликала не займатися самолікуванням і пошуком народних засобів, оскільки це може погіршити ситуацію.

«Довіримо лікування наших тілесних хвороб лікарям. Тим більше, що ми знаємо, що у нас в Україні хороші лікарі. Це самовіддані люди, які всупереч багатьом негараздам здійснюють своє служіння. А лікування наших духовних хвороб довіримо Богу».

Ігуменя Одеського монастиря нагадала, що у випадку будь-якого лиха ми повинні в першу чергу звертатися до Господа, йти до храмів, молитися та просити угодників Божих бути заступниками за нас і милості Пресвятої Богородиці.

Вона також нагадала, що будь-яка біда стає переможеною, якщо ми зі щирим серцем звертаємося по допомогу до Бога.

«Озброївшись тим, що дає Святе Письмо, що говорить Святе Євангеліє, озброївшись вірою, любов’ю та надією, ми зможемо подолати небезпеку коронавірусу. Не потрібно забувати, що якщо ми будемо негідно поводитися стосовно ближніх, то покарання може спіткати і нас, і до нашого порогу може підійти та сама біда, і горе нам, якщо не буде протягнута рука. Даваймо всі об’єднаємося проти небезпеки коронавірусу», — закликала насамкінець ігуменя Серафима (Шевчик).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 554

Залишити відповідь