Предстоятель очолив вечірнє богослужіння з Акафістом Божественним Страстям Христовим у Києво-Печерській Лаврі

8 березня 2020 року, у Неділю першу Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужило духовенство обителі. Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

За богослужінням молились численні парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Після поклоніння Розп’яттю Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми звершували розумний, помірний піст, щоб ми змушували себе молитися. Змушувати себе треба, не чекати, поки захочеш, а от не хочеться, але взяти себе, знаєте, як дитину беруть, яка не хоче робити уроки – сідай за стіл і роби. І так себе треба брати за вушко і говорити: давай ставай і молися. Або йдеш кудись, молися по дорозі, щось робиш не складне, не читаєш тексти, а просто якась фізична робота – намагайся благословляти цю працю молитвою. Щоб ми хоч трошки служили Богу постом і молитвою, щоб ми сподобилися побачити славу світлого Христового Воскресіння тут на землі, а у вічному житті бути причасниками того царства, яке Господь приготував тим, хто любить Його.

Нагадаємо, сьогодні Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 847

Залишити відповідь