За наші ганебні гріхи найганебнішу смерть прийняв Господь — Блаженніший Митрополит Онуфрій

Господь прийшов на землю для того, щоб спасти людство, зробити те, що ми повинні були самі зробити для себе, але не зробили, і ми дякуємо Спасителю за велику і нескінченну любов до свого творіння. Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим в Києво-Печерській Лаврі 8 березня 2020 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

«Господь прийшов на землю для того, щоб спасти людство, зробити те, що ми повинні були самі зробити для себе — ми нагрішили і ми повинні були спокутувати свій гріх, постраждати, мучитися, але Господь Сам приходить і бере все на Себе. Він страждає, мучиться, терпить голод, спрагу, він не має, де голову прихилити і цей рятівний подвиг закінчується тим, що невдячні людські руки прибивають Спасителя на хресті. Господь терпить смерть, найганебнішу смерть терпить за наші ганебні гріхи», — нагадав Архіпастир.

За словом Його Блаженства, свою вдячність і любов до нашого Спасителя потрібно висловлювати правильно.

«Ми дякуємо Господу за ту велику, безмежну любов, яку Він має до свого творіння, яка звела Його на землю, — зазначив Блаженніший владика. — І ми повинні намагатися жити згідно з божественними законами — це та правильна любов, яка виражається не в якихось захопленнях, піднесених почуттях, а виражається у виконанні божественних законів».

Предстоятель підкреслив: «Хто любить Бога, той творить Його волю — це та форма прояву нашої любові до Бога, коли ми намагаємося будувати своє життя на Божественних заповідях, на заповітах Святого Письма. Коли людина виконує волю Божу, вона Йому служить».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1592

Залишити відповідь