Протягом Великого посту в Київській і Волинській духовних школах читатимуть Неусипну Псалтир за мир в Україні

8 березня 2020 року, в Неділю Торжества Православ’я, в Академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану, розпочалось читання Неусипної Псалтирі за здоров’я поранених, упокій загиблих воїнів і за мир в Україні. А 2 березня, в перший день Великого посту, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, читання Неусипної Псалтирі розпочалось у Волинській духовній семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби КДАіС і ВДС.

Як зазначали в прес-службі КДА, читання Неусипної Псалтирі за мир в Україні розпочалося в 2016 році з ініціативи студентів Київської духовної академії і семінарії та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану.

Перед читанням Неусипної Псалтирі перший проректор та настоятель храму протоієрей Сергій Ющик у співслужінні вченого секретаря протоієрея Василія Яковчука та кліриків храму звершили початкові молитви, після чого отець Сергій звернувся до присутніх зі словами настанови та важливості читання Псалтирі.

Цілодобова молитва триватиме протягом усієї Святої Чотиридесятниці і завершиться 10 квітня 2020 року, перед початком вечірнього богослужіння напередодні Лазаревої суботи, за винятком суботи та неділі, коли в храмі звершуються уставні богослужіння.

До читання Псалтирі в період Великого посту можуть долучитись усі охочі віряни.

Під час Великого посту Псалтир безперервно читають студенти та викладачі Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники бойових дій на Сході України.

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану у період читання Неусипної Псалтирі буде відкритий цілодобово (Київ, вул. Лаврська, 17).

Як розповіли в прес-службі ВДС, читання Неуипної Псалтирі у Волинській духовній семінарії вже звершується 26-й рік поспіль.

Читання першої кафізми звершив ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський).

Згідно з незмінною традицією луцької духовної школи, впродовж усієї Чотиридесятниці студенти і викладачі семінарії цілодобово і безперервно будуть прочитувати увесь Псалтир, поминаючи імена живих і померлих православних християн, відповідно до поданих людьми записок.

Крім того, під час читання Неусипної Псалтирі особлива молитва підноситиметься про мир в Україні.

Цілодобове читання Псалтиря триватиме до Великої середи – 15 квітня.

Подати записки можна у приміщенні Волинської духовної семінарії за адресою: м. Луцьк, вул. Драгоманова, 26.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 997

Залишити відповідь