В Овруцькій єпархії клірик «УПЦ КП» приніс покаяння й повернувся в лоно канонічної Церкви

10 березня 2020 року у кафедральному соборі м. Коростень Житомирської області у присутності митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона та п’яти священників, диякон Георгій Шевчук приніс покаяння у зв’язку з перебуванням у розколі (в «УПЦ КП»). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Ми з миром та любов’ю приймаємо тебе  – сказав владика – і радіємо твоєму поверненню до Святої  Христової Церкви, яку в Україні очолює Блаженніший  Митрополит Київський і всієї України Онуфрій».

Як зазначив у своєму покаянному листі диякон, парафіяни також виявили бажання повернутися у лоно канонічної церкви і написали покаянного листа на ім’я керуючого єпархією.

За словами отця Георгія, він пересвідчився, що в «УПЦ КП» «головний акцент робиться на політику, а не на спасіння душі», і «ПЦУ», в яку його агітували перейти, «займається політиканством, розпалює ворожнечу і ненависть».

«Я не хочу бути ні у філаретівському розколі, ні в організації ПЦУ», — підкреслив він і розповів, що усвідомити йому істину допомогли мама та добрі люди.

«Я вірю словам Христа Спасителя: “Створю Церкву Мою і врата пекельні не здолають Її”. Ця законна Церква є в Україні, Росії, Білорусі, Молдові і по всьому світу. А тому я хочу бути в Божій Христовій Церкві, – зазначив диякон. – …Ще раз каюсь у непослуху до Вас, як законного єпархіального Архієрея. Прошу прощення у Господа Іісуса Христа, у Вашого Високопреосвященства, церковного православного народу».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4762

Залишити відповідь