Ієрарх Сербської Православної Церкви прибув на святкування Собору преподобних Печерських (+відео)

Єпископ Сербської Православної Церкви Будимлянсько-Нікшичський Іоаннікій на запрошення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія прибув в Україну для участі у святкуванні пам’яті Собору преподобних Печерських. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Єпископ Іоаннікій перебуває на теренах Української Православної Церкви з 12 березня 2020 року, візит ієрарха триватиме до 18 березня.

13 березня архієрей Сербської Православної Церкви відвідав Чернігівську єпархію, де зустрівся із митрополитом Чернігівським і Новгород-Сіверським Амвросієм та вклонився святиням Чернігова.

Сьогодні, 14 березня, владика разом з єпископом Згурівським Амвросієм відслужив Божественну літургію в Дальніх печерах в храмі преп. Феодосія Печерського Києво-Печерської Лаври.

Його Високопреосвященство нагадав, що нещодавно Чорногорію відвідала делегація ієрархів Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем, отже запрошення Блаженнішого Митрополита Онуфрія відвідати Україну він сприйняв з великим натхненням: «Ми раді відвідати наш братський народ в Україні та нашу сестринську Церкву».

«Я приїхав сюди на свято преподобних Києво-Печерських, тому що для нас Києво-Печерська Лавра і всі святині мають велике значення. — зазначив митрополит Іоаннікій. — Нас з Києво-Печерською Лаврою пов’язують давні духовні зв’язки. Ось недавно прославлений в нашій Церкві преподобний Симеон Дайбабський (прославлений 29 квітня 2010 року – ред.) був пострижеником Києво-Печерської Лаври, він тут навчався в духовних школах».

«Ми останнім часом спостерігаємо за подіями, які тут відбуваються, і дивуємося євангельському смиренню і служінню, яке ваші єпископи на чолі з Блаженнішим Онуфрієм здійснюють в Україні, — зазначив він. — І чесно кажучи, приклади служіння в таких умовах, які ми бачимо тут, нас зміцнюють і допомагають в нашому служінні, яке ми здійснюємо у своїй країні».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1283

Залишити відповідь