Предстоятель: Преподобні отці Печерські показують нам, що з Богом — життя, а без Бога — смерть (+відео)

Людина, яка дотримується посту й покаянням виправляє своє життя, стає благоприємною в очах Божих, корисною для себе і ближніх. Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді у день вшанування Собору преподобних Печерських, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святий Великий піст — це той час, в який Церква закликає нас працювати над своїм духовним вдосконаленням, постом, молитвою, добрими ділами виправляти своє життя і робити себе благоприємними перед Божественними очима, корисними і для себе, і для всіх, хто нас оточує», — сказав Предстоятель.

Блаженніший владика розповів про подвиг преподобних Печерських подвижників, завдяки яким існує наш світ.

«Преподобні отці печерські показують нам, що з Богом — життя, а без Бога — смерть. І коли людина живе з Богом, то вона стає корисною для усіх — і для себе, і для всіх людей взагалі, хто близько, хто далі від неї знаходиться», — зазначив Архіпастир.

За словами Його Блаженства, святі самі практично нічого не потребують, натомість віддають усе, що в них є — Богу і людям.

«Вони моляться за нас, просять для нас благодаті Божої навіть тоді, коли ми не заслуговуємо цієї благодаті. І заради таких людей існує світ», — підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8010

Залишити відповідь