У золотошвейному відділенні Одеської духовної семінарії розпочали пошив медичних масок (+відео)

З 22 березня 2020 року, з огляду на гострий дефіцит медичних масок, вихованки золотошвейного відділення Одеської духовної семінарії, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, підключилися до спільної справи і почали пошив індивідуальних засобів захисту. Ці маски, а також антисептик будуть передані в лікарні та роздаватимуться вірянам у храмах і монастирях Одеської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Самі пошивні майстерні знаходяться на території Одеського Свято-Архангело-Михайлівського монастиря. Перед початком пошиття масок викладач і студентки детально вивчили технологію пошиву медичних масок і дотримуються її.

Як розповіла настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського монастиря, голова Синодального відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), медичні маски будуть доставлені медичним установам, установам соціальної структури, у будинки для людей похилого віку, притулки та в храми і монастирі.

Окрім масок виготовляють і антисептик для рук, який також зник із полиць аптек.

«Невелика доза, але тим не менше вона дуже зручна. Її можна помістити в кишеню, її можна носити з собою в сумочці. І, звичайно ж, вона потрібна для медичних працівників, для соціальних працівників, для тих, хто рятує життя і здоров’я наших співгромадян. Я думаю, що ось ці невеликі ємності послужать на добро, сприятимуть зменшенню ризику захворювань», — зазначила ігуменя Серафима.

В Одеській єпархії закликали всіх, у кого є можливість, долучитися до такої доброї справи і допомогти в боротьбі з небезпечною коронавірусною епідемією.

Нагадаємо, що Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив усім єпархіям Української Православної Церкви брати участь у заходах із протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема пріоритетним напрямком участі єпархій у протиепідемічних заходах визначено «придбання та безкоштовне розповсюдження медичних масок», а також «в тих єпархіях, де є виробничі можливості, необхідно організувати пошив медичних масок».

Фото: «Православна Одеса» та Facebook-сторінка ігумені Серафими

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2848

Залишити відповідь